Revolta lui Prigojin s-a încheiat! Șeful Wagner anunță că oprește marșul spre Moscova

de | 24.06.2023 21:51 | Știri, Eveniment, Național

După ce a avansat aproape 800 de kilometri, șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin confirmă printr-un mesaj audio pe Telegram că a fost de acord să încheie marșul luptătorilor către Moscova, pentru a evita vărsarea de sânge.

Astfel, în această seară, el le-a ordonat luptătorilor săi să se întoarcă la bazele lor. Potrivit înregistrărilor, decizia ar fi fost luată în urma unor discuții cu președintele Belarusului, relatează libertatea.ro

Urmau să demonteze PMC Wagner. Am ieșit pe 23 iunie la Marșul Justiției. Într-o zi, am mers la aproape 200 km de Moscova. În acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură de sânge a luptătorilor noștri. Acum, a venit momentul când sângele se poate vărsa. De aceea, înțelegând responsabilitatea vărsării de sânge rusesc pe una dintre părți, ne întoarcem convoaiele și ne întoarcem în taberele de câmp conform planului”, a spus șeful Wagner, conform înregistrărilor de pe canalul său de Telegram.

Potrivit presei din Belarus, Alexander Lukașenko a discutat toată ziua cu Prigojin și a ajuns la un acord pentru a opri marșul luptătorilor săi către Moscova, un acord care garantează inclusiv siguranța mercenarilor.

sursă foto cnn.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Rusia, în pragul unei lovituri de stat. Putin îl acuză de trădare pe Prigojin şi ameninţă cu sancţiuni dure

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Evgheni Prigojin

Ultimele articole