Vești proaste pentru șoferi! Noul an vine cu scumpiri la pompă

de | 01.01.2024 09:00 | Național, Lifestyle

Din cauza creşterii accizei, noul an vine cu scumpiri ale combustibilului de până la 11%. Ministerul Finanţelor a publicat nivelul accizelor la carburanţi, care va fi practicat de la 1 ianuarie 2024.

Așadar, din prima zi a noului an, fiecare plin de carburant va duce la cheltuieli suplimentare pentru șoferi. Mai mult, încă o tranșă de majorări este programată pentru 1 iulie 2024.

Potrivit digi24.ro, de la 1 ianuarie, prețul unui litru de benzină va crește cu 29 de bani, în timp ce prețul unui litru de motorină va crește cu 26 de bani. Astfel, un plin de 50 de litri de benzină se va scumpi cu aproape 15 lei, în timp ce un plin de motorină se va scumpi cu aproximativ 13 lei.

Asta până la 1 iulie, dată de la care preţurile vor creşte din nou. De această dată, creşterile vor fi şi mari, respectiv 43 de bani pentru litrul de benzină şi 40 de bani pentru litrul de motorină, dacă includem şi TVA-ul.

Guvernul a adoptat în Decembrie o ordonanţă de urgenţă prin care creşterea preţurilor la combustibili este prevăzută în două tranşe egale. Până la finalul anului, benzina se va scumpi cu 72 de bani, iar motorina cu 66 de bani per litru.

Foto descriptiv Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Salvamont: Peste 60 de persoane, salvate de pe munte în ultima zi din an

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: