Vezi ce români vor beneficia de vaccinuri gratuite!

de | 27.12.2022 10:21 | Știri, Județean, Lifestyle

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a informat că o anumită categorie de români va putea beneficiac de vaccinuri compensate, datorită unui nou proiect, potrivit antena3.ro.

Astfel, ministrul Sănătăţii a declaratcei care suferă de o boală cronică vor putea primi vaccinurile gratuit. Ele vor fi compensate prin Casa de Asigurări.

Un proiect care vizează acest lucru este dezbătut la nivelul ministerului.

Cred că am făcut un pas mare pentru pacienţii cu boli cronice. Nu se referă la programul de vaccinare pentru copii. Toţi cei care au boli cronice pot să beneficieze de un vaccin compensat.

Acum lucrăm la norme împreună cu Casa de Asigurări, care trebuie să compenseze vaccinurile, încât pacienţii cu boli cronice să beneficieze de vaccinuri compensate şi, în plus, ideea noastră este ca să mărim accesul.

Aţi văzut că există mare interes pentru vaccinul HPV în rândul adolescentelor, să compensăm şi vaccinurile pentru infecţia cu papilomavirus cât mai repede, în cursul anului viitor”, a precizat Alexandru Rafila, luni, la TVR Info.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav la coadă la McDonald’s Drive Pitești! Trei mașini făcute zob!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole