(VIDEO) Acțiuni de amploare ale polițiștilor rutieri în Argeș

de | 18.09.2022 11:34 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Acțiuni de amploare ale polițiștilor rutieri în județul Argeș, în acest weekend, în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days, care are drept scop conștientizarea participanților la trafic în ceea ce privește importanța respectării regulilor de circulație.

Astfel, în perioada 16-22 septembrie, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL, desfășoară proiectul ROADPOL Safety Days, susținut de Comisia Europeană, care își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. Mai mult, acest proiect își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să fie o zi fără persoane decedate în accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

politista sofer 2 - (VIDEO) Acțiuni de amploare ale polițiștilor rutieri în Argeș

Foto IPJ Argeș

Prin urmare, polițiștii rutieri au intensificat verificările în traficul din județul Argeș, pentru a preveni și reduce accidentele rutiere soldate cu victime omenești, produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.

politie soferi 2 - (VIDEO) Acțiuni de amploare ale polițiștilor rutieri în Argeș

Foto IPJ Argeș

La acțiune s-au aflat și polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, care au oferit conducătorilor auto opriți de polițiști flyere cu mesaje privind siguranța pe drumurile publice.

400 de sancțiuni date de polițiștii argeșeni în 48 de ore

În urma acțiunilor, în ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri din Argeș au dat peste 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 25 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic.

Pietonilor le recomandăm să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță.

Pentru participanții la trafic pe două roti, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor.

De asemenea, conducătorilor auto le recomandăm să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. La apropierea de intersecții să crească atenția, în special la schimbarea direcției de deplasare spre stânga, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare și să mărească atenția, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Reamintim totodată despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectul nefast al consumului de alcool sau droguri.”, transmite IPJ Argeș.

Citiți., de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Șoferul care a provocat accidentul pe DN 73 era beat și nu avea permis

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș