(VIDEO) Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni! Au întocmit mai multe dosare penale!

de | 19.02.2024 13:49 | Știri, Eveniment

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au acționat, cu efective mărite, în noaptea de 18 spre 19 februarie, în intervalul orar 20:00-00:00, în Câmpulung și localitățile arondate, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea infracțiunilor contra persoanei și contra patrimoniului, precum și creșterea disciplinei rutiere.

Astfel, peste 60 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, cu sprijinul Grupei de Intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Detașamentului de Jandarmi Câmpulung, dar și al polițiștilor locali din cadrul Poliției Locale Câmpulung au participat la desfășurare.

Conform polițiștilor argeșeni, au fost desfășurate 17 filtre rutiere, au fost verificate 364 de autovehicule, au fost efectuate 97 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest, și au fost legitimate 485 de persoane, fiind efectuate verificări în mai multe localuri și săli de jocuri de noroc.

7 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, 77 de sancțiuni conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, 11 sancțiuni conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv două sancțiuni conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii din Câmpulung au controlat 24 de locații cu profil de activitate bar-restaurant, jocuri de noroc. În cadrul acțiunii, au fost legitimate 135 persoane și au fost controlate 85 de autoturisme.
În urma abaterilor constatate, polițiștii de ordine publică au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 6.620 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de retragere a 3 certificate de înmatriculare.

Astfel, organele de lege au dat și câteva exemple:

Aceștia l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din Câmpulung, care se afla la volanul unui autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
Șoferul s-a ales cu dosar penal, iar permisul i-a fost suspendat.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat din Mihăești, în noaptea de 18 spre 19 februarie.

Acesta conducea o mașină cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h.

Bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Totodată, ul alt bărbat în vârstă de 42 de ani, din Câmpulung, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce autovehicule anulat.
Și acesta s-a ales cu dosar penal.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: