(Video) Alina Gorghiu prezentă la deschiderea Târgului de Turism de la Romexpo. I-a invitat pe români să viziteze județul Argeș

de | 10.11.2022 17:20 | Județean, Național, Politic, Știri

Astăzi, 10 noiembrie a avut loc deschiderea Târgului pentru Turism al României de la Romexpo. Din păcate județul Argeș nu a avut nici un stand de promovare.

Astăzi, județul Argeș nu a avut stand de promovare, ca alte județe, la Târgul pentru Turism al României de la Romexpo.

 

Nu-i bai, am vorbit tuturor despre Argeș și cât de frumoase sunt locurile. Am făcut asta ca argeșeancă, nu ca senator”, a scris aceasta în mediul online. 

 

Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului a fost prezentă la deschiderea Târgului de Turism de la Romexpo unde i-a invitat pe români să vizitețe județul Argeș, prezentând câteva dintre obiectivele turistice.

 

Argeșul este județul cu cei mai înalți munți din țară, dar nu există o pârtie pentru schi. Eu sper ca această situație să fie corectată.

 

Pârtia Molivișu trebuie să fie prioritate”, a transmis președintele Senatului.

 

Alina Gorghiu a vorbit și despre cele trei mănăstiri rupestre din județ.

 

Puțină lume știe că în Argeș avem trei mănăstiri rupestre: Cetățuia, Nămăiești și Corbi.

 

Ele pot fi vizitate foarte ușor din București. Acestea, dar și alte mănăstiri argeșene (Tutana, Văleni, Aninoasa, Slănic), Trivale (lângă Pitești) sunt destinații ideale pentru turism ecumenic”.

 

Președintele Senatului a mai vorbit despre cele două capitale medievale, Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel dar și despre Muzeul Național Brătianu sau conacul Goleștilor.

 

Cele două capitale medievale ale Țării Românești, Curtea de Argeș – Orașul Regal și Câmpulung, merită vizitate, la fel în zona Muscelului culoarul Rucărului, către Bran.

 

Lângă Pitești, pot fi vizitate, în localitatea modernă Ștefănești, Muzeul Național Brătianu (de la Florica) și conacul Goleștilor (la Golești).

 

Sunt locuri de importanță crucială în istoria poporului nostru, proiectul României moderne de acolo a fost început”, a mai adăugat argeșeanca Alina Gorghiu.

 

Mai jos puteți urmări imaginile video cu discursul președintelui interimar al Senatului.

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Întrevederea Alinei Gorghiu cu președintele Parlamentului Republicii Croația, Gordan Jandroković

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu