anchetaonline.ro

(VIDEO) ISU Argeș a intervenit la 16 misiuni în contextul avertizărilor meteorologice!

de | 28.01.2023 08:55 | Știri, Eveniment, Județean

Update

De la ultima raportare centralizatoare a misiunilor ISU Argeș, pompierii militarii au acționat pe raza a 4 localități în cazul a 8 situații de urgență pentru degajarea a 11 copaci, iar în alte 8 localități au fost desfășurate 8 misiuni de asigurare a măsurilor specifice de prevenire la stâlpi de electricitate căzuți sau în pericol să cadă (4 stâlpi) și cabluri căzute pe pământ.

Până în acest moment nu au fost victime, potrivit ISU Argeș.

Astăzi, în intervalul orar 07:00-16:30, s-au înregistrat efecte în 60 localități din 16 județe (AG, BC, BR, BZ, CT, DB, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS și VN) și municipiul București, unde echipajele operative au derulat misiuni pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, precum și pentru degajarea a 25 copaci și 11 stâlpi de electricitate, fiind avariate 5 autoturisme, 1 anexă gospodărească și acoperișul unui bloc de locuințe.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zonele puternic impactate de vremea severă, se mențin următoarele măsuri:

–  starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente, pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;

– asigurarea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub incidența codurilor de vreme rea;

– convocarea ședințelor extraordinare la nivelul Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență ale județelor Vrancea și Buzău;

-activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea Grupelor Operative la nivelul inspectoratelor pentru situații de Urgență din 6 județe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN);

-creșterea capacității operaționale la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Buzău și Vrancea. Reamintim că pentru prevenirea situațiilor care să pună în pericol cetățenii, în cursul zilei a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Totodată, pentru activarea rapidă a acțiunilor de răspuns la situațiile de urgență înregistrate, respectiv de gestionare a efectelor generate de fenomenele meteo periculoase, Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență a decretat astăzi starea de alertă pentru județul Vrancea.

‼️Misiuni de salvare relevante:

În județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, pompierii salvatori au acționat pentru preluarea a 4 gravide, blocate în autoturisme și transportarea acestora, în condiții de siguranță, la cele mai apropiate unități sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum și pentru preluarea altor 2 persoane care necesitau dializă.

În ceea ce privește traficul rutier, 10 drumuri naționale sunt blocate din cauză zăpezii(DN 22/BZ, DN 2C/BZ, DN 23B/VN, DN 2N/VN, DN 23A/VN, DN 23/BR, DN 2R/VN, DN 2L/VN, DN 2M/VN, DN 25/GL) și 37 drumuri județene (DJ 203C/BZ, DJ 203G/BZ, DJ 102H/BZ, DJ 202/BZ, DJ 203/BZ, DJ 214A/BZ, DJ 203I/BZ, DJ 203D/BZ, DJ 220/BZ, DJ 713/DB, DJ 204P/VN, DJ 204B/VN, DJ 202F/VN, DJ 202E/VN, DJ 204L/VN, DJ 204E/VN, DJ 205C/VN, DJ 205E/VN, DJ 204E/VN, DJ 204D/VN, DJ 205L/VN, DJ 242E/GL, DJ 251G/GL, DJ 254/GL, DJ 253/GL, DJ 255/GL, DJ 251/GL, DJ 119A/BC, DJ 211/BR, DJ 203/BR, DJ 203T/BR, DJ 203A, DJ 244A, DJ 284A, SJ 243B, DJ 713/DB, și DJ 251G/GL).

La acest moment, intervențiile salvatorilor continuă în județele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Vaslui și Vrancea pentru deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă, cât și pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică se înregistrează întreruperi în 122 localități din 7 județe (AG, BR, BZ, DB, GL, PH și VN), însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și revenirea la starea de normalitate.

Astfel, situația este în dinamică, iar evoluția acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

Urmăriți recomandările transmise de autorități și informați-vă asupra măsurilor și a modului de comportare în situații de urgență!

Știre inițială

Reprezentanți ai instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență au intervenitîn cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției al județului Argeș în contextul avertizărilor meteorologice de cod galben și cod portocaliu de ploi, ninsori viscol și intensificări ale vântului pentru gestionarea incidentelor semnalate în teritoriu.

Astfel, pompierii argeșeni, autoritățile locale, echipaje de la drumuri și echipaje ale distribuitorilor de energie electrică au intervenit, pe parcursul nopții, pentru îndepărtarea copacilor, crengilor, stâlpilor și a cablurilor de energie electrică căzute pe căile de circulație.

Se lucrează la centralizatorul misiunilor în contextul avertizărilor meteorologice.

Acum se intervine în municipiul Pitești, pentru degajarea a 2 copaci căzuți pe varianta Trivale Găvana și pe strada Grigoresti din cartierul Găvana, precum și pentru a asigura măsurile specifice în cazul unor cabluri căzute la pământ pe strada Nicolae Dobrin.

De asemenea, un echipaj de pompieri se va deplasa și pe raza localității Moșoaia, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

Echipajele ISU Argeș au gestionat 16 misiuni pentru îndepărtarea copacilor și crengilor căzute pe drumuri și într-o situație pe o linie de cale ferată, dar și pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere ale incendiilor în cazul cablurilor căzute la pământ.

În cadrul intervențiilor ISU Argeș au fost identificate și vehicule avariate ușor, dar fără victime.

Zonele în care au intervenit sunt: Pitești, Babana, Moșoaia, Budeasa, Mihăești, Mioveni și Curtea de Argeș.

În continuare echipajele lucrează la îndepărtarea efectelor negative și recomandăm cetățenilor să urmărească prognozele meteorologice și avertizările, să se informeze de condițiile de circulație pe drumurile pe care urmează să meargă, să nu plece cu autovehiculul neechipat corespunzător condițiilor meteo și să nu atingă cablurile căzute la pământ.
În cazul unei situații de urgență, să apeleze numărul unic de urgență 112.”, anunță ISU Argeș.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pitești: S-a aruncat în fața trenului după ce s-a certat cu iubita!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: