(VIDEO) Argeș. Primele imagini cu poliţistul târât cu maşina de şoferul drogat

de | 12.03.2024 13:43 | Eveniment, Județean

Au apărut primele imagini cu polițistul muscelean care a fost târât cu mașina de un șofer de 20 de ani din Miorele, pe care încerca să îl testeze dacă a consumat droguri.

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere și postate pe Facebook de reprezentanţii Sindicatului Europol.

În imagini se vede cum agentul este agăţat de maşină şi este târât pe şosea.

Alături de video, reprezentanții sindicatului Europol au postat și un mesaj prin care își exprimă nemulțumirea legată de salariul pe care îl au polițiștii, având în vedere riscurile la care sunt supuși.

Azi, legea încurajează șoferii drogați și băuți să fugă de polițiști, chiar cu riscul de a-i omorî.

Un șofer din Argeș este oprit în cursul serii de ieri pentru că a depășit viteza legală. După aplicarea sancțiunii, unul dintre polițiști observă anumite simptome specifice consumului de droguri și îi cere șoferului să se supună testării.

Acesta este momentul crucial în care, în doar câteva secunde, șoferul cooperant devine un potențial criminal care e dispus să ucidă pentru a scăpa. Șoferul se blochează în autoturism. Polițistul încearcă să bage mâna prin geam pentru a-i indisponibila cheile din contact. Dar șoferul, cu jumătate de polițist în interiorul habitaclului mașinii, apasă accelerația și demarează în trombă.

Doar o minune a făcut ca acum, în timp ce vorbim, polițistul să nu fie în stare gravă la spital sau chiar mort. Prezența de spirit a polițistului l-a ajutat să reacționeze și să se desprindă, să cadă și să se rostogolească pentru a ameliora impactul cu asfaltul.

Acești polițiști își riscă viața în fiecare moment în care se află în uniformă, pe drumul public, confruntând drogatii și bețivii de la volan. Totul pentru un salariu net de 3500-4000 lei, în funcție de câte nopți și câte weekend-uri stau departe de familie.”, este mesajul postat pe Facebook de reprezentanţii Sindicatului Europol.

Reamintim faptul că incidentul grav a avut loc în noaptea de în noaptea de 09 spre 10 martie.

În jurul orei 04:30, tânărul de 20 de ani conducea cu viteză excesivă pe DN 73, în localitatea Stâlpeni, fiind înregistrat de radar cu 141 de km/h (cu 91 peste limită). A fost oprit, i s-a dat amendă și i s-a reținut permisul pentru 120 de zile. Polițiștii au vrut să-l testeze pentru substanțe psihoactive, moment în care a devenit recalcitrant și a fugit cu mașina, prinzând mâna unuia dintre agenți între geam și portieră, plecând cu el târâș pe o distanţă de 1,1, kilometri. Tânărul conducea cu o viteză de 60-70 km/h.

În cele din urmă, polițistul a reușit să se elibereze și a tras trei focuri în pneul autoturismului. Șoferul a fost imobilizat, testat și a reieșit prezența a trei substanțe psihoactive. Ulterior, tânărul de 20 de ani a fost dus la o unitate medicală, pentru a i se recolta sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor interzise.

Reținut inițial pentru 24 de ore, în cursul zilei de ieri, acesta a fost dus în fața instanței, iar magistrații Tribunalului Argeș au decis arestarea lui pentru 30 zile. Tânărul a ajuns în spatele gratiilor pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, în forma tentativei la omor, conducere fără drept și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Sursă video: Facebook Sindicatul Europol

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Argeș : 30 de zile de arest pentru șoferul drogat care a plecat târâș cu un polițist muscelean

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DN 73 | Europol | Stâlpeni

Ultimele articole