(VIDEO) Atelier de încondeiat ouă la Biserica Brătienilor din Ștefănești

de | 29.04.2024 20:07 | Județean, Lifestyle

Toată lumea vopsește ouă de Paște, însă încondeiatul nu-i pentru oricine.  Este un obicei străvechi și la poalele Făgărașului, ca în multe locuri din țară. Foarte puțini însă au și atestat de încondeietori de ouă.

La poalele Făgărașului, încondeiatul ouălor de Paște este ținut în viață de singurul meșter popular din Argeș atestat în acest domeniu, Liliana Olteanu.

În fiecare an, în Postul Paștelui, sute de copii învață să încondeieze singuri ouăle cu care merg să se împărtășească în noaptea de Înviere.

În acest sens, un de atelier de încondeiat ouă a fost găzduit de Biserica Brătienilor din Ștefănești. La atelier au participat adulți și numeroși copii, aceștia din urmă fiind cei mai dornici să descopere etapele încondeierii unui ou.

Copiii au învățat să deseneze cu condeiul cu ceară modelele vechi, dar în același timp și-au pus în valoare și creativitatea și imaginația, după care s-au străduit să îndepărteze cu multă delicatețe ceara, astfel încât micile lor opere de artă să rămână frumos încondeiate și strălucitoare.

Foto: captură video

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sunt anunțate șase transporturi agabaritice pe ruta Albota-Bascov

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Biserica Brătienilor | Ștefănești

Ultimele articole