(VIDEO) Copiii disparuti au fugit de sclavie. Nu mai vor la parinti!

de | 20.07.2023 09:27 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

Cei doi frati din Argeș despre care autoritățile au crezut ca s-au înecat, găsiti la 15 kilometri distanță, spun că de fapt au fugit de acasă pentru că erau bătuți și exploatați. Ei au fost preluati de DGASPC.

Detalii uimitoare apar după ancheta deschisă în urma dispariției copiilor din Argeș. Cei doi, de 14, respectiv 12 ani, au dispărut când au fost trimiși cu vacile la păscut, în apropierea barajului de la Udeni, din Arges. Tatăl lor vitreg s-a temut ca s-au înecat dupa ce a gasit tricoul unuia dintre frați pe malul lacului. Mai multe echipaje cu barci de salvare, elicopter, drone, camera cu termoviziune și câini de urmă i-au cautat fiind a emis și un mesaj RO-Alert. După 11 ore copiii au fost gasiti la Bradu, la 15 kilometri distanță, zgâriați din cauza mărăcinilor prin care au mers, deshidratati și arși de soare. Ei au declarat că fugiseră de acasă din cauza exploatarii la care erau supusi. Mama lor spune insa ca nu este adevarat.

Cei doi băieți trăiesc la o fermă, împreună alti 3 frați, mama și tatăl vitreg, îngrijitori de animale, care își pun și copiii la muncă

In urmă cu doi ani, fratele mai mare al celor doi băieți a ajuns în grija unui asistent maternal, după ce autoritățile au descoperit că tatăl vitreg l-a dat unui consătean pentru a munci.

Băieții preluați de Direcția pentru Protecția Copilului nu mai vor sa se mai intoarca acasa si vor sa rămână în grija statului.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Jenant! Inspectoare DGASPC Argeş – condamnată pentru că a furat sutiene dintr-un magazin

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: