(VIDEO) Cultură de canabis de aproape 4.000 de metri pătraţi, descoperită de poliţişti

de | 06.10.2023 10:22 | Național, Eveniment

Poliţiştii şi procurorii au descoperit, într-o zonă rurală a judeţului Timiş, o cultură de canabis, care se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 3.000-4.000 de metri pătrați şi care se afla într-o zonă cu vegetaţie deasă, în apropierea unui râu.

Cultura era supravegheată cu camere video, atât pentru identificarea unor hoţi sau rivali, cât şi pentru observarea prezenţei poliţiei.

Opt persoane au fost reţinute în acest caz, fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Polițiștii și jandarmii au descins joi dimineață în 11 locații din Timiș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Oamenii legii spun că pe parcursul acestui an, șase bărbați au înființat și întreținut o cultură outdoor de canabis, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați.

Plantația a fost amplasată pe malul unui râu, iar traficanții au pus la punct chiar un sistem de irigații pentru ca plantele să se dezvolte sănătos.

Pentru a nu fi observată și a se asigura necesarul de apă,  cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie densă și în proximitatea unui râu, fiind irigată printr-un sistem  de  ţevi și racorduri.”, transmit procurorii DIICOT

Traficanții au luat și măsuri de supraveghere, instalând mai multe camere video cu transmitere live, ascunse în vegetația din apropierea plantației, în scopul depistării unor potențiali hoți, dar și pentru a observa o eventuală intervenție a Poliției.

Totodată inculpații au luat măsuri de supraveghere , instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate in vegetația densă din proximitatea plantației,  în scopul depistării unor potențiali hoți  dar și pentru  a observa  o eventuală intervenție a  poliției.”, au adăugat procurorii

Anchetatorii au mai stabilit că de la sfârşitul lunii septembrie, alte două persoane, care ar fi aflat despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, cantităţi mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locaţii din judeţul Timiş.

În urma perchezițiilor au fost ridicate, dintr-un canton, cantitățile de 400 kilograme masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 kilograme canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

page 1 - (VIDEO) Cultură de canabis de aproape 4.000 de metri pătraţi, descoperită de poliţişti

De asemenea, opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

În cursul acestei dimineți, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, anchetatorii  vor ridica plantele de canabis din cultura aflată pe malul râului.

Tot astăzi, inculpații vor fi duși în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

sursă foto DIICOT

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alertă în Poliție! E căutat peste tot: a înjunghiat și a dat foc!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT | Timiș

Ultimele articole