(VIDEO) Droguri aduse din Spania în România! Prinși în flagrant în timp ce transportau canabis într-un geamantan

de | 09.03.2023 17:13 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

(VIDEO) Droguri aduse din Spania în România! Prinși în flagrant în timp ce transportau canabis într-un geamantan

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru infracțiunile de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc, după ce au fost prinși în flagrant în timă ce transportau drogurile.

DIICOT Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud anunță că cei doi inculpați au fost depistați în flagrant, miercuri, 8 martie, în timp ce se aflau într-o mașină, transportând într-un geamantan, 3 kilograme de canabis.

Cercetările au arătat faptul că drogurile au fost aduse din Spania, cu un autocar, în care a călătorit unul dintre bărbați, având sarcina de a supraveghea coletul „special” în timpul transportului.

Astăzi se va decide dacă cei doi bărbați își vor petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistriţa-Năsăud. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Poliției Municipiului Bistrița și Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română”, transmite DIICOT.

A trimis droguri în România printr-o firmă de curierat

Un alt bărbat din Timișoara a fost reținut pentru 24 de ore după ce a încercat să aducă în România 37 de kilograme de canabis, conform procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara.

Drogurile au fost cumpărate tot din Spania, iar românul a mers special acolo pentru a le achiziționa, ambala și expedia prin intermediul unei firme de curierat din România. Miercuri, 8 martie, a fost prins în flagrant de către organele de urmărire penală în timp ce ridica, din municipiul Timișoara, două dintre coletele expediate din Spania, în care se aflau disimulate drogurile de risc.

În cauză s-a reținut că, inculpatul s-a deplasat în Spania de unde a achiziționat cantitatea de aproximativ 37 de kilograme de canabis, pe care a ambalat-o și expediat-o prin intermediul unei firme de curierat către România. La data de 08.03.2023, acesta a fost prins în flagrant de către organele de urmărire penală în timp ce ridica, din municipiul Timișoara, două dintre coletele expediate din Spania, în care se aflau disimulate drogurile de risc”, transmite DIICOT.

Acum, bărbatul este cercetat pentru infracțiunile de introducere în ţară de droguri de risc și trafic de droguri de risc. El va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ: A fost găsit în timp ce își bătea soția de polițiștii care veniseră să îl ridice pentru o altă infracțiune!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT