(VIDEO) Percheziții în Argeș și în țară! Chinezi cercetaţi pentru evaziune fiscală

de | 06.03.2024 10:42 | Eveniment, Județean

Informații noi

Zeci de percheziții în Argeș și în alte județe într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 700.000 de lei, astăzi.

Dosarul e instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Astăzi, 06 martie, au fost puse în executare nu mai puțin de 23 de mandate de percheziție domiciliară, în vederea administrării probatoriului în acest dosar. Dintre activitățile de percheziție, una este în județul Vâlcea, una în județul Timiș, trei în județul Argeș, 12 în județul Ilfov și șase în municipiul București.

Potrivit cercetărilor, din 2016 și până în prezent, patru chinezi, în calitate de asociați și administrator ai unei societăți comerciale din municipiul București, ar fi trecut în acte cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale, reprezentând achiziții de bunuri și servicii de la 11 societăți comerciale.

De asemenea, în luna octombrie 2016, respectiv în luna aprilie 2017, societatea vizată nu ar fi trecut în acte veniturile obținute în urma vânzării a două imobile din București și Ilfov.

Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că, din 2016 și până în prezent, patru cetățeni de origine chineză, în calitate de asociați și administrator ai unei societăți comerciale din municipiul București, ar fi evidențiat, în actele contabile și în alte documente legale, cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale, reprezentând achiziții de bunuri și servicii de la 11 societăți comerciale.

De asemenea, în luna octombrie 2016, respectiv în luna aprilie 2017, societatea vizată ar fi omis să înregistreze în actele contabile veniturile obţinute în urma vânzării subevaluate a două bunuri imobile, situate în București și Ilfov, pentru a micșora baza impozabilă pentru taxele și impozitele datorate bugetului consolidat al statului.”, transmite IPJ Argeș

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat, în această fază a cercetărilor, la 700.000 de lei.

În urma perchezițiilor, șapte persoane au fost duse la audieri.

Știrea inițială

Peste 200 de percheziţii în toată ţara! Ce infracțiuni sunt vizate

Peste 200 de percheziţii sunt efectuate astăzi de poliţiştii din ţară, pentru combaterea infracționalității, în principal a celei economice.

Potrivit Poliției Române, sunt în desfășurare 205 percheziții domiciliare, în dosare în care se fac cercetări pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, cum ar fi evaziune fiscală, înșelăciune, fals, spălarea banilor, furt calificat, obținere ilegală de fonduri, contrafacere, abuz de încredere, criminalitate informatică, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, infracțiuni în domeniul silvic, trafic de droguri de risc și de mare risc și trafic de persoane.

Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la D.I.I.C.O.T. și alte unități de parchet, iar acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

Astăzi, Poliția Română efectuează 205 percheziții domiciliare, pentru combaterea infracționalității, în principal a celei economice, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la D.I.I.C.O.T. și alte unități de parchet, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, fals, spălarea banilor, furt calificat, obținere ilegală de fonduri, contrafacere, abuz de încredere, criminalitate informatică, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, infracțiuni în domeniul silvic, trafic de droguri de risc și de mare risc și trafic de persoane.”, transmite Poliția Română

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informațiile ce pot fi făcute publice.”, transmite Poliția Română

Foto/Video Poliția Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Apelul către părinţi făcut de INSP: Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care vă puteţi proteja copiii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română

Ultimele articole