(VIDEO) Polițiști bătuți de romi la înmormântarea unei fetițe de 13 ani!

de | 13.07.2022 18:59 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un scandal de proporții a pornit, în cursul zilei de ieri, la un cortegiu funerar din Târgoviște.

Înmormântarea a avut loc după ce o fetiță de 13 ani, dintr-o familie de romi, a fost călcată de mașină pe trecerea de pietoni. Astfel, familia acesteia a dorit să schimbe traseul inițial al cortegiului funerar, având în plan trecerea prin fața casei șoferului.

Polițiștii locali care au participat la asistarea evenimentului nu au fost de acord cu ideea propusă de către rudele fetei. Astfel, în urma deciziei cadrelor oficiale, familia de romi a devenit violentă, lovindu-i pe polițiști cu pumni și picioare. Oficialii nu s-au lăsat mai prejos și au apelat la întăriri dar și la sprayuri cu gaze pentru a liniști situația.

După ajungerea întăririlor, din evenimentul funerar s-a desfășurat un întreg război între romi și polițiști.

Scandalul a avut loc pe strada Petru Cercel din oraș.

În urma neînțelegerii, cinci bărbați ai familiei de romi s-au ales cu dosar penal și au fost reținuți pentru 24 de ore.

Mai multe imagini și videouri au ajuns pe rețelele de socializare după ce martorii le-au realizat și postat, în urma evenimentului. Puteți urmări videoclipurile aici și aici. Ele se regăsesc pe platformele de Facebook și Tiktok.

Având în vedere numărul mare de participanți, precum și nemulțumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forțele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv și ar fi lovit cu pumnii și picioarele 5 polițiști din cadrul IPJ Dâmbovița, au transmis reprezentanții Poliției.

A fost constituită echipa complexă de cercetare, pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului, fiind efectuate verificări de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal.

Pe parcursul manifestării, forțele de ordine (polițiști și jandarmi), au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanților.
În urma intervenției, conflictul a fost aplanat.

Se continuă cercetările, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun, scrie antena3.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ginerele primarului Poșircă, ofițer de Poliție Economică – încătușat pentru luare și dare de mită!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: