anchetaonline.ro

Radu Perianu: „Îi solicit doamnei primar Elena Lasconi să dea publicității procesul-verbal de control al ISC”

de | 13.07.2022 19:21 | Știri, Administrație, Câmpulung Muscel, După locație, După subiect

În contextul situației privind lucrările pe Bulevardul Pardon, din Câmpulung, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, îi solicită primarului Elena Lasconi să dea publicității procesul-verbal de control al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Să vorbim pe argumente, să le spună câmpulungenilor adevărul despre greșelile domniei sale și ale fostului primar Țîroiu. Cetățenii au dreptul să știe cine și-a bătut joc de Bulevardul Pardon. Este o lucrare făcută din bani publici, din banii oamenilor”, a transmis Radu Perianu.

Prefectul județului Argeș mai spune că în luna iunie, Primăria Câmpulung a cerut ISC să analizeze avize, acorduri și o expertiză tehnică, documente care au fost trimise și către Prefectură. Astfel, se cerea verificarea și reanalizarea celor constatate în procesul-verbal de control făcut de ISC și pe baza căruia a fost cerută atacarea în instanță a autorizației de construire pentru Bulevardul Pardon. Însă, prefectul spune că aceste acte făceau parte din documentația pentru o lucrare de investiții din urmă cu câțiva ani.

Documentele anexate: avize, acorduri, expertiza tehnică nu pot fi considerate documente anexă la autorizația de construire nr.101/13.12.2019, ele fiind emise în baza certificatului de urbanism nr.174/15.10.2009 pentru o altă investiție având la bază documentații întocmite în perioada 2005-2010. Pentru noul obiectiv de investiție autorizat cu A.C. nr.101/2019 aceste avize, acorduri, studii și expertiză tehnică trebuiau actualizate conform reglementărilor tehnice în vigoare și solicitate prin Certificatul de urbanism 27/2019.
Vă facem cunoscut faptul că ne menținem constatările și măsurile dispuse prin P.V.C. nr.3310/18.03.2022 înregistrat la primăria municipiului Câmpulung sub nr.8949/21.03.2022 și P.V.C. nr.3311/18.03.2022 înregistrat la primăria municipiului Câmpulung sub nr.8948/24.03.2022, cât și acțiunile ulterioare.” (răspunsul transmis de către Inspectoratul de Stat în Construcții la solicitarea Primăriei Câmpulung)

Prefectul de Argeș mai spune că această informare arată că instituția la cârma căreia se află Elena Lasconi a transmis documente vechi, de la altă investiție.

Minciunile nu au viață lungă și oamenii nu sunt proști” – a spus-o doamna Elena Lasconi și sunt total de acord cu dumneaei. Nu știu cine pe cine încearcă să păcălească! Dar eu nu voi ceda niciunui fel de presiune venită cu scopul de a nu respecta legea!
Îi cer, așadar, doamnei primar, să dea dovadă de transparență în administrația publică locală. Altminteri, este un politician cu metehnele vechii clase politice, care ține ascuns adevărul chiar de cetățenii pe care îi reprezintă.
Dacă vrea o clasă politică adaptată vremurilor în care libertatea de exprimare și accesul la informație să fie drepturi respectate, să înceapă cu propria persoană. Altfel, vorbele fără fapte sunt doar discursuri populiste”, a adăugat prefectul Radu Perianu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reacția prefectului Radu Perianu ca urmare a mesajului transmis de medicul Andrei Găitan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung | Elena Lasconi | Primăria Câmpulung | Radu Perianu