anchetaonline.ro

(VIDEO) Polițiștii argeșeni și-au scos BMW-urile la treabă! Acțiune de amploare

de | 03.04.2023 18:34 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

(VIDEO) Polițiștii argeșeni și-au scos BMW-urile la treabă! Acțiune de amploare

BMW-urile Poliției Române au fost puse la treabă, astăzi, și în județul Argeș. Luni, 3 aprilie, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au desfășurat pe DN 7, în localitatea Bascov, o acțiune complexă, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

De asemenea, a fost verificat transportului rutier de marfă și pasageri și au fost efectuate acțiuni de prevenire a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, precum și a migrației ilegale.

politie arges bmw uri 2 - (VIDEO) Polițiștii argeșeni și-au scos BMW-urile la treabă! Acțiune de amploare

Foto IPJ Argeș

Cu această ocazie, în cadrul acțiunii au fost utilizate, pentru prima dată, două autospeciale noi, care au ajuns în dotarea Serviciului Rutier Argeș.

politie arges bmw uri 3 - (VIDEO) Polițiștii argeșeni și-au scos BMW-urile la treabă! Acțiune de amploare

Foto IPJ Argeș

La acțiune s-a aflat și o echipă canină din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, luptători de la Serviciul Acțiuni Speciale Argeș, dar și polițiști ai Inspectoratului General pentru Imigrări și specialiști din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeș și Registrul Auto Român – filiala Argeș.

politie arges bmw uri 5 - (VIDEO) Polițiștii argeșeni și-au scos BMW-urile la treabă! Acțiune de amploare

În urma verificărilor, care s-au desfășurat între orele 10:00-12:00, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.200 de lei.

De asemenea, oamenii legii au reținut în vederea suspendării dreptului de circulație, un permis de conducere, iar 4 certificate de înmatriculare au fost retrase.

BMW-urile, celebre prin prisma criticilor și reacțiilor stârnite

Amintim că achiziția BMW-urilor de către Poliția Română a stârnit un val de critici și reacții negative încă din momentul licitației. Un sindicat a acuzat Poliția Română că achiziția de mașini BMW s-a făcut în urma unei licitații cu „dedicație”. Însă, oamenii legii au venit cu explicații privind această alegere.

Poliția Română a transmis că a fost aleasă această marcă de mașină datorită gradului de siguranță rutieră prezentat de ea. De asemenea, polițiștii susțin că obiectivul general al proiectului a fost tocmai acesta.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, caracteristicile tehnice variabile, pentru autospecialele ce urmează să fie achiziționate în proiect, sunt menționate ca fiind minime și nu limitative sau exclusive: Cilindree: minim 1.900 cm3; Cutia de viteze: automată; Trepte de viteză: minim 8+1; Putere maximă: minim 130 kW(184 de CP); Cuplu: minim 290 Nm. În cadrul proiectului, se urmărește achiziționarea de autospeciale, precum și a 250 de cinemometre laser de măsurare a vitezei, radar tip pistol, acestea formând împreună un sistem mobil de supraveghere, cu rolul de a urmări si de a opri autovehiculele ce rulează cu viteză excesivă, cu o valoare estimată per bucată de 14.000 de euro, fără TVA”, a transmis Poliția Română, la momentul respectiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O șoferiță din Pitești s-a ales cu dosar penal

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș