anchetaonline.ro

(VIDEO) Pompierii din Argeș ajută la stingerea incendiile de vegetație din Franța!

de | 12.08.2022 09:29 | Știri, Eveniment, Județean

În cursul zilei de ieri, joi, 11 august, au plecat la drum, către Franța, 8 subofițeri cu o autospecială de stins incendii la fondul forestier, pentru a ajuta autoritățile franceze să stingă incendiile de vegetație.

isu arges - (VIDEO) Pompierii din Argeș ajută la stingerea incendiile de vegetație din Franța!

Salvatorii din Argeș sunt printre cele 77 de cadre care fac parte dintr-un modul specializat de intervenție al României, alături de 17 mijloace de intervenție. Acest modul desfășoară misiunea în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

isuuu - (VIDEO) Pompierii din Argeș ajută la stingerea incendiile de vegetație din Franța!

În data de 11.08.2022, ora 22:00, o aeronavă militară C-17 Globemaster III,din dotarea Bazei PAPA de Transport Aerian Strategic a decolat de pe aeroportul Baza 90 din București cu destinația Franța (zona Bordeaux), în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o oferă autorităților franceze, aflate în lupta cu incendiile de vegetație.

Totodată, o altă aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria urmează în această noapte să decoleze de pe aeroportul din Timișoara, cu echipaj format din pompieri salvatori și tehnică de intervenție specifică aflată în dotare.

Dată fiind capacitatea limitată rămasă disponibilă în cele 2 aeronave încadrate cu tehnica de intervenție și personal aferent, mâine, 12.08.2022, un avion militar aflat în dotarea MApN va efectua o misiune de transport a restului de personal format din pompieri salvatori.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție.

Reamintim faptul că ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă.”, prezintă ISU Argeș.

isu argess - (VIDEO) Pompierii din Argeș ajută la stingerea incendiile de vegetație din Franța!

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

În Constanța nu o să mai fie apă caldă în următoarele două săptămâni!

Citește articolele pe același subiecte: București | ISU | MApN
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: