(VIDEO) Președintele Iohannis este în Argeș! 147 de ani de la înființarea PNL

de | 24.05.2022 11:06 | Știri, După locație, După subiect, Importante, Județean, Politic

Cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înființarea PNL, președintele României, Klaus Iohannis, a venit în județul Argeș pentru a participa la manifestările derulate cu acest prilej.

Evenimentul are loc la Vila Florica din Ștefănești. Alături de Klaus Iohannis se află și președintele PNL, Nicolae Ciucă, dar și alți reprezentanți din partid. De asemenea, sunt prezenți reprezentanți ai mediului de afaceri, ONG-uri și personalități culturale.

ionahhins stefanesti 9 - (VIDEO) Președintele Iohannis este în Argeș! 147 de ani de la înființarea PNL

Președintele a fost mai întâi la Capela Brătienilor, alături de premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu și ceilalți reprezentanți ai conducerii organizației argeșene.

iohannis stefanesti 4 - (VIDEO) Președintele Iohannis este în Argeș! 147 de ani de la înființarea PNL

Manifestările au debutat cu interpretarea imnului României de către soprana Felicia Filip și au continuat cu declarația președintelui României.

Preșdintele Klaus Iohannis a spus că este bucuros că acest eveniment se desfășoară într-un loc simbolic, plin de istorie și încărcat de semnificații nu numai pentru Partidul Național Liberal, ci și pentru România.

Mă bucur că am prilejul de a vă transmite câteva gânduri despre trecut, prezent și viitor într-un moment aniversar, când Partidul Național Liberal împlinește 147 de ani de la înființare.
Destinul României moderne este strâns legat de destinul Partidului Național Liberal, de curajul și înțelepciunea unor lideri vizionari, care au contribuit decisiv la reformarea societății românești. Nu trebuie să uităm că România și-a proclamat independența, în 1877, în timpul marii guvernări liberale, iar fundamentul pe care s-a clădit statul român modern a fost liberalismul. Politica liberală a lui I.C. Brătianu a făcut posibilă o dezvoltare accelerată a țării.
Este bine ca din timp în timp să ne raportăm la istorie, pentru a înțelege de unde am plecat, ce am reușit să construim între timp, dar și ce mai avem de făcut pentru a ne îndeplini obiectivele”, a spus președintele României.

Timpul luptelor politice interne a trecut. PNL a facut toate schimbarile pt a avea o guvernare competentă care să asigure un succes viitor, în 2024.

PNL are un presedinte ales, cu o solidă sustinere a majorității membrilor partidului. Și suntem în situatia dorita de multi ca presedintele PNL sa fie premier. Prioritatea absoluta este aceea de a gestiona eficient aceasta criza si sa luam cele mai bune masuri pentru oameni”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

iohannis stefanesti 2 - (VIDEO) Președintele Iohannis este în Argeș! 147 de ani de la înființarea PNL

Astazi, de ziua dumeavoastră ,dragi liberali va doresc la multi ani cu realizari notabile pentru patria noastra, pentru romani. Sa aveti parte de cea mai mare bucurie a unui om politic: contributia la bunastarea romanilor!”, a adăugat președintele.

La eveniment participă și Dinu Zamfirescu, unul dintre cei 12 refondatori ai PNL după 1989.

stefanesti iohannis - (VIDEO) Președintele Iohannis este în Argeș! 147 de ani de la înființarea PNL

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre ce înseamnă să fii liberal în viziunea sa:

A fi liberal nu inseamna sa alegi o doctrina politica, a fi liberal este o trasatura de caracter si un mod de viata. Orice persoana rationala are o trasatura liberala se numeste dorinta de a face, de a decoperi un destin mai bun pentru tine”, a spus premierul României.


iohannis stefanesti 1 - (VIDEO) Președintele Iohannis este în Argeș! 147 de ani de la înființarea PNL

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit și despre Vila Florica, readusă la viață și gata să spună povestea celor care îi trec pragul.

Casa Brătienilor nu este doar un muzeu frumos. Este un simbol viu și actual al valorilor liberale, care au reușit să reziste timpului.
Pentru ca istoria PNL să ne inspire, nu putem să ne rezumăm doar la a-i vedea pe Brătieni, pe liderii istorici ai PNL și, desigur, a evoca faptele lor. Trebuie să ne reamintim că au fost oameni politici, cu victorii și înfrângeri, lăudați dar și criticați la vremea lor.”, a transmis premierul.

 

Președintele PNL Argeș, Alina Ghorghiu, a spus că în această perioadă a fost edificat un sistem puternic de alianțe de securitate și că scopul este acela de a îndeplini marile obiective naționale.

pnl vila florica 2 - (VIDEO) Președintele Iohannis este în Argeș! 147 de ani de la înființarea PNL

Sunt lucruri mari … care nu pot fi făcute de pe o zi pe alta nici acum… se întind dincolo de alegerile din 2024 … și sunt asumate de PNL!!! … Noi nu am fugit niciodată de răspundere … ci am luat deciziile bune pentru țara, chiar dacă nu erau cele mai bune pentru PNL … și am încheiat alianțe politice necesare pentru a îndeplini marile obiective naționale!

Am asigurat în ultimii ani stabilitatea politică, am depășit cu bine pandemia … vom trece și peste crizele de acum și vom asigura independența energetică a țării!!!

Doamnelor si domnilor,

În 1875 , PNL s-a născut prin unirea tuturor forțelor politice liberale!

Și nu am nici un fel de îndoială! În 2024, PNL va fi singurul partid de dreapta! La fel de responsabil și plin de substanță”, a transmis președintele PNL Argeș, Alina Ghorghiu.

pnl vila florica 3 - (VIDEO) Președintele Iohannis este în Argeș! 147 de ani de la înființarea PNL

Evenimentul s-a încheiat cu premierea a două eleve olimpice, care au reprezentat Argeșul la Olimpiada Națională Brătianu. Este vorba de Alexandra Georgiana Udrea, elevă la Colegiul Național I. C. Brătianu, și Diana Șerban, elevă la Colegiul Național Zinca Golescu.

 

 

 

Modificări majore în trafic! O aplicație va arăta dacă mașinile au asigurare RCA

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Klaus Iohannis | Nicolae Ciucă | PNL | Ștefănești | Vila Florica