(VIDEO) Primul Logan omologat care circulă cu apă! Invenția pe care și-o doresc toți românii

de | 13.06.2022 18:31 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

În vremurile actuale, o mașină cu motor pe apă ar putea fi visul oricărui șofer din România, în contextul în care combustibilul a ajuns să coste peste 9 lei pe litru.

Un bărbat din Baia Mare se poate considera norocos din acest punct de vedere, deoarece autoturismul pe care îl conduce are montată o invenție uimitoare.

Florian Calauz deține o mașină Dacia Logan cu motor pe apă, invenție făcută chiar de el, bazată pe apă și hidroxid de sodiu. Șoferul care este instructor auto, susține că dacă face plinul autoturismului poate face drumul de la Baia Mare la Constanța, dus-întors.

Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorina pot face drumul din Baia Mare pana la Constanta, dus-intors si din nou pana la malul marii”, spune instructorul auto.

Florian Calauz a mărturisit că utilizând un litru de apă plus hidroxid de sodiu a parcurs 10.000 de kilometri, potrivit Playtech.

Vorbim de apa plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidoliza apei, realizeaza hidrogen care merge la galeria de admisie si oxigenul va iesi pe teava de esapament, scazand poluarea. Hidrogenul prin ardere dezvolta o putere calorica mai mare de sase ori fata de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, in acest fel crescand si puterea motorului, scazand consumul de carburant pentru ca in ardere se foloseste hidrogen”, a specificat Florian Calauz.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ULTIMĂ ORĂ! Primul caz de variola maimuței în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole