(VIDEO) Protest spontan la Direcția de Sănătate Publică din Argeș

de | 15.11.2023 11:05 | Județean, Eveniment, Importante

Protest spontan la Direcția de Sănătate Publică din Argeș.

Nemulțumiți că alți colegi care au protestat au obținut drepturi salariale, angajații DSP fac același lucru, pentru prima dată, în fața instituției.

Astfel, în aceste momente, în ciuda vremii de afară, zeci de angajați au oprit lucrul  și au ieșit în fața instituției, purtând pancarte cu mesaje prin care își anunță cererile și își exprimă nemulțumirile.

De asemenea, angajați de la direcțiile de sănătate publică din Giurgiu, Ialomița, Sibiu, Vâlcea și Alba protestează, miercuri dimineață, cerând majorarea salariilor, potrivit Sindicatului Național „Forța Legii”.

Camera Deputaților a votat marți, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x nr. 172/2023).

Prin noua lege, Parlamentul i-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate (CAS) să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului.

În schimb, lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) județene și a municipiului București nu se bucură de același tratament salarial prin noua lege”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului citat de ziarulunirea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu în Berevoiești! O anexă gospodărească a luat foc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DSP