(VIDEO) Risc de avalanșă în munții Făgăraș! La Bâlea Lac stratul de zăpadă are aproximativ 2,5 m

de | 04.04.2023 14:35 | Știri, Județean, Lifestyle

  • Risc major de avalanşă în Făgăraș!

 

 

Reprezentanții Salvamont Argeș precizează faptul că în urma ninsorilor din ultimele 48 de ore stratul proaspăt de zăpadă din zona de creastă a masivului Făgăraș atinge și pe alocuri depășește 40 cm. La Bâlea Lac stratul de zăpadă este de aproape 2,5 metri.

Stratul se adaugă celui deja existent, astfel că pe platforma de măsurare de la Bâlea Lac stratul de zăpadă are 2,43 metri.

 

Vântul bate dar nu foarte tare ceea ce face ca transportul de zăpadă să creeze un strat neuniform de zăpadă, cu plăci de vânt.”

Salvatorii montani anunță de asemenea că este pericol mare de avalanșă și recomandă turiștilor să NU urce pe munte.

Riscul de avalanșă, care va fi clasificat diseară de către ANM, va fi de gradul 4 la peste 1800 m și de gradul 2 sub această altitudine.

 

Le recomandăm turiștilor să nu urce în zilele următoare spre Creasta Făgărașului, urmând ca zăpada să se stabilizeze în următoarele 48-72 de ore.” au mai transmis aceștia. 

harta anm - (VIDEO) Risc de avalanșă în munții Făgăraș! La Bâlea Lac stratul de zăpadă are aproximativ 2,5 m

Foto Meteo Romania

Reamintim de asemenea faptul că meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori și frig.

Potrivit meteorologilor, codul galben va fi valabil până sâmbătă, 8 aprilie, la ora 10:00, urmând ca până atunci vremea să fie deosebit de rece, să fie prezente ninsorile și să se depună un strat de zăpadă consistent.

Și codul portocaliu de ninsori a fost prelungit până miercuri, la ora 14:00.

Fenomenele vizate sunt ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă, în mare parte din Moldova, Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m.

 

Video: Salvamont Argeș

Foto: captură video

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Parcul auto al Salvamont Argeș a fost îmbunătățit cu o autoutilitară nouă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș

Ultimele articole