(VIDEO) Zăpezi ca în decembrie! Iarna adevărată pe străzile din Argeș

de | 04.04.2023 15:01 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

(VIDEO) Zăpezi ca în decembrie! Iarna adevărată pe străzile din Argeș

Deși suntem în luna aprilie, iar sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, peisajul de afară ne duce cu gândul, mai degrabă, la Crăciun.

Iarna a revenit în multe zone ale țării, inclusiv în anumite localități din nordul județului Argeș, unde a nins abundent. Străzile sunt acoperite cu zăpadă, în Valea Mare Pravăț, iar mașinile circulă cu dificultate.

Vestea proastă este că primăvara nu dă semne că vine prea curând, potrivit meteorologilor. Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben, dar și codul portocaliu de vreme rea.

Codul galben va fi valabil până sâmbătă, 8 aprilie, la ora 10, urmând ca până atunci vremea să fie deosebit de rece, să fie prezente ninsorile și să se depună zăpada. Codul portocaliu este valabil până miercuri, 5 aprilie, la ora 14:00.

Este risc major de avalanșă

Totodată, este risc major de avalanșă la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraşului. Stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară peste 2 metri jumătate.

Stratul se adaugă celui deja existent, astfel că pe platforma de măsurare de la Bâlea Lac stratul de zăpadă are 2,43 metri.”, au transmis reprezentanții Salvamont Argeș.

Potrivit meteorologilor, riscul este de gradul trei, pe o scară de la unu la cinci.

Și sub altitudinea de 1.800 de metri există risc de avalanșe, dar este mai mic, de gradul 2, fiind considerat moderat de către meteorologi.

Mai mult, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologică. Este risc de inundații pe râuri din 9 județe, inclusiv în județul Argeș, având în vedere condițiile meteorologice din ultimele ore.

Cotele de apărare vor fi depășite pe râuri din următoarele județe: Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Dâmboviţa: Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă Desnăţui, Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avertizare hidrologică! Este risc de inundații în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș