(VIDEO) „ROADPOL Safety Days”-Razii de amploare pe străzile argeșene

de | 21.09.2023 10:13 | Județean, Eveniment

În perioada 16 – 22 septembrie, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL, desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days, aflat la a patra ediție.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 20 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere.

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii rutieri din Argeș acționează în cadrul proiectului „ROADPOL Safety Days”, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Până vineri, 22 septembrie, polițiștii rutieri argeșeni vor desfășura pe toate drumurile publice controale de amploare ce vor viza, în special, combaterea excesului de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor, neutilizarea centurii de siguranță, precum și abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști. Totodată, polițiștii rutieri vor desfășura și activități informativ-preventive, în scopul adoptării de către participanții la trafic a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

 20 septembrie – fără persoane decedate pe drumurile din Argeș!

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În acest interval, pe raza județului Argeș, au avut loc 8 accidente care s-au soldat doar cu pagube materiale, (6 tamponări în mediul urban și 2 tamponări în mediul rural), dar și două accidente cu victime. În urma unuia dintre ele, o femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce a traversat strada printr-un loc nepermis.

Astfel, în urma acțiunilor din ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 262 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.430 de lei. Totodată au  reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au retras 20 de certificate de înmatriculare.

Conduceți prudent și respectați regulile de circulație, pentru a reduce riscul implicării în orice fel de eveniment rutier!”, transmite IPJ Argeș

sursă foto/video IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Explozie puternică la o magistrală de gaz de pe șantierul Autostrăzii Moldovei!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș

Ultimele articole