Explozie puternică la o magistrală de gaz de pe șantierul Autostrăzii Moldovei!

de | 21.09.2023 09:20 | Național, Eveniment

Din păcate, încă o explozie devastatoare a avut loc în România.

Patru persoane au murit și alte cinci au fost rănite, în noapte de miercuri spre joi, în urma unei explozii urmată de un incendiu ce a izbucnit la o magistrală de gaz de pe șantierul autostrăzii Moldovei, în apropiere de localitatea Călimăneşti, judeţul Vrancea, relatează antena3.ro

Potrivit ISU Vrancea, cele patru victime au fost găsite carbonizate.

Două dintre persoanele rănite au suferit arsuri, fiind transportate la spitale din București. Ceilalți trei răniți au ajuns la Spitalul Municipal Adjud.

În noaptea de miercuri spre joi am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localităţii Călimăneşti. În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la faţa locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a transmis ISU Vrancea

Alerta s-a dat în jurul orei 01:30. Având în vedere gravitatea incidentului, a fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar la faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD, o autospecială de transport persoane şi victime multiple a ISU Vrancea şi cinci ambulanţe al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, dar și 2 elicoptere SMURD.

Totodată, a fost stabilit și un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate.

De asemenea, în zonă a fost emis și un mesaj RO Alert, din cauza degajarilor mari de fum. Cei care se aflau în proximitate au fost sfătuiți să evite zona. De altfel, pentru a evita orice pericol, pe o porțiune cuprinsă între Călimănești și Pufesti, pe circa 5 km a drumului național DN 2- E85, traficul a fost oprit.

Din primele informații, se pare că explozia a avut loc după ce muncitorii care lucrau la Autostrada Moldovei A7 au lovit o țeavă de gaze.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore, iar Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30.

sursă foto ziaruldevrancea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un turist român a vrut să fure două bucăți de marmură de pe Acropole! Acum este arestat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călimănești

Ultimele articole