(VIDEO) Sărbătoarea națională acasă la Dracula

de | 01.12.2023 16:50 | Județean, Eveniment

Românii care s-au aflat astăzi în nordul județului Argeș, în zona Transfăgărășan – Vidraru, au avut parte de o surpriză de proporții, o petrecere de ziua națională la castelul lui Dracula. Acesta se află la doar o aruncătură de băț de cetatea Poienari acolo unde Vlad Țepes se retrăgea după fiecare bătălie.

Mai sus puteți vedea cum au fost primiți oaspeții în castelul lui Dracula de la Arefu, mai jos de locul unde se află cetatea lui Vlad Țepeș. Acolo le-au fost prezentate filme despre adevărul istoric al contelui Drăculea.

În filmulețul de mai sus puteți vedea sala tronului care surprinde momente cu voievodul Tepes alături de personaje importante ale epocii sale.

Atât cei mici, cât și cei mari au rămas impresionați de castelul Dracula.

Prezentă la petrecere a fost și domnița Mara, care spune că a venit din Evul mediu pentru a arăta meșteșugul împletitului. Ea a împletit brățara celor șapte virtuți, pe care o purtau cavalerii.

Vizita s-a încheiat cu un ospăț lângă castel, la malul râului, așa cum organiza odinioară Vlad Tepes pentru localnici. Meniul?

Iar ca bucatele sa intre mai bine a fost chemat un menestrel.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doi argeșeni au fost reținuți, după ce, împreună cu un minor, au spart gospodăria unui piteștean!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: