(VIDEO) Poliția Argeș, despre hoții de lemne de la Dragoslavele

de | 20.02.2023 16:53 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural

INFORMAȚII NOI

Informații noi cu privire la cazul pădurarilor atacați cu toporul, vineri, la Dragoslavele.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a dispus arest preventiv pentru doi dintre ei, iar unul a primit măsura arestului la domiciliu.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr și Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, a continuat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, săvârșită asupra unor lucrători silvici, în ziua de 17 februarie a.c., pe raza localității Dragoslavele și a dispus, reținerea, pentru 24 de ore, a doi barbați, de 35, respectiv 60 de ani și a unei femei de 32 de ani, toți din localitatea Valea Mare Pravăț.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, în ziua de 17 februarie a.c., cele trei persoane ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier național, situat pe raza localității Dragoslavele, iar în momentul în care au fost surprinși de către lucrătorii silvici, nu s-au suspus somațiilor și indicațiilor acestora, au devenit foarte agresivi și, folosind un topor și un motoferăstrău aflat în funcțiune, au adresat amenințări cu acte de violență, afirmând că vor folosi aceste obiecte împotriva lor.

Ulterior, în ziua de 18 februarie, cele trei persoane au fost prezentate Judecătoriei Câmpulung, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru cei doi bărbați și a arestului la domiciliu pentru femeie.”, transmite IPJ Argeș.

Știre inițială 17 februarie

(VIDEO) Scandal între hoți de lemne și lucrători silvici, în Argeș! Au fost fugăriți cu drujba și toporul

Scandal de proporții, vineri, în localitatea Dragoslavele, din județul Argeș, acolo unde trei hoți de lemne și un minor au fost prinși, chiar de către angajații unui ocol silvic, în timp ce încercau de fure lemne.

Mai exact, cinci lucrători silvici, care se aflau timpul programului de lucru, în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele, i-au prins în fapt pe hoții de lemne, care transportau materialul lemnos cu două căruțe, fără să dețină documente legale.

Mai mult, după ce au fost depistați, hoții de lemne au început să devină agresivi și să îi amenințe pe lucrătorii silvici cu drujba și toporul.

hoti lemne scandal 1 - (VIDEO) Poliția Argeș, despre hoții de lemne de la Dragoslavele

În imaginile video surprinse de unul dintre lucrătorii silvici, se poate observa agresivitatea indivizilor, care îi aleargă pe angajați cu drujba și toporul. Mai mult, unul dintre bărbați a fost rănit la o mână. Acesta a vrut, la un moment dat, să ia toporul de la unul dintre agresori, încercând, astfel, să evite o tragedie.

Nici la sfatul lucrătorilor de a se calma, spunându-le că ar putea face pușcărie dacă pun în practică amenințările, hoții de lemne nu au dat semne că ar putea deveni pașnici.

În cele din urmă, pe filmare se aude cum unul dintre angajații Ocolului Silvic strigă, disperat, la colegii lui să sune la Poliție.

ATENȚIE! IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au fost anunțați printr-un apel la 112 cu privire la conflictul izbucnit și au ajuns la fața locului, iar persoanele implicate au fost identificate.

Polițiștii au identificat persoanele implicate și au întocmit documentele necesare, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, conform competențelor.
De asemenea, a fost confiscată și cantitatea de 1,5 mc de material lemnos, a cărei proveniență nu a putut fi dovedită”, a transmis IPJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

General argeșean – prins în afacerea măștilor vândute armatei de Pițurcă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dragoslavele