(VIDEO) Șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin a murit! Avionul în care se afla s-a prăbușit deasupra Rusiei

de | 23.08.2023 21:02 | Național, Eveniment

Un accident aviatic a avut loc astăzi, în Rusia, în urma căruia 10 persoane au decedat.

Potrivit agențiilor de presă ruse, printre cei morți se află și șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin. Avionul său s-a prăbușit în regiunea Tver.

Pe lista de pasageri a aeronavei Embraer care zbura pe ruta Moscova – Sankt Petersburg se află și numele lui Prigojin, transmit oficialii din transporturile aeriene ruse, potrivit agenției TASS.

A fost declanşată o anchetă cu privire la prăbuşirea aeronavei Embraer, care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceştia se afla şi numele şi prenumele lui Evgheni Prigojin”, a anunţat Agenţia Federală de Transport Aerian

Totodată, printre victimele accidentului aviatic s-ar afla și Dmitri Utkin, mâna dreaptă a lui Prigojin, relatează digi24.ro

Martorii oculari spun că s-au auzit lovituri până la prăbușirea avionului.  Ulterior, acesta a fost cuprins de flăcări.

Prigojin avea 62 de ani și era  comandantul mercenarilor Wagner care l-au slujit pe Putin pe numeroase fronturi (inclusiv în Ucraina) și care, în iunie, a întors armele împotriva Kremlinului, aducând Rusia la un pas de război civil.

După câteva zile în care trupele de mercenari ale lui Prigojin au înaintat vertiginos spre Moscova, s-a făcut o înțelegere între el și Putin care a oprit ostilitățile.

La scurt timp după ce au aflat că avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit, mercenarii Wagner au transmis că îl suspectează pe Vladimir Putin de tentativă de ucidere a șefului lor.

Există zvonuri despre moartea șefului Wagner, Evgheni Prigojin. Noi spunem direct că îi suspectăm pe oficialii Kremlinului, în frunte cu Putin, de o tentativă de a-l ucide!

Dacă informațiile despre moartea lui Prigojin se confirmă, vom organiza un al doilea «Marș al Justiției» asupra Moscovei!
Ar fi bine să fie în viață, este în interesul vostru…”, au transmis, pe Telegram, mercenarii Wagner, citați de Anton Gheraşcenko, consilierul Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei,

Sursă video Telegram: Casa Jurnalistului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Revolta lui Prigojin s-a încheiat! Șeful Wagner anunță că oprește marșul spre Moscova

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Evgheni Prigojin