(VIDEO) Caz șocant în Argeș! Băiețel de 12 ani bătut și umilit zile la rând de un grup de colege!

de | 07.04.2023 11:27 | Știri, Costești, Eveniment, Importante, Județean

Un scenariu absolut halucinant a avut loc în Costești, județul Argeș, acolo unde un băiețel în vârstă de 12 ani a fost agresat fizic în plină stradă, atât la școală, cât și în drumul către casă, de nenumărate ori.

Agresoarele nu sunt nimeni altele decât un grup de fete, colege de clasă cu victima.

Scenele șocante au fost surprinse și publicate pe Facebook, acolo de unde au devenit virale în scurt timp, strângând sute de reacții și de comentarii din partea oamenilor.

Potrivit rudelor minorului, una dintre agresoare chiar l-a terorizat pe acesta zile la rând, deoarece victima nu ar fi dorit o relație amoroasă cu aceasta.

Copilul a fost bătut sistematic de zeci de ori, îngenuncheat în baie și umilit.

baie copil umilit e1680858785550 - (VIDEO) Caz șocant în Argeș! Băiețel de 12 ani bătut și umilit zile la rând de un grup de colege!

În seara zilei de 06 aprilie a.c., în urma apariției unor imagini pe o rețea de socializare, cu privire la agresarea unui minor, mama minorului agresat s-a prezentat la sediul poliției, unde a formulat plângere prealabilă sub spectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, conform art. 193 alin.1 din Codul Penal.

Urmare a sesizării, în dimineața zilei de 07 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, împreună cu polițiștii Biroului Siguranța Școlară, s-au deplasat la unitatea de învățământ unde cei în cauză sunt elevi, pentru identificarea tuturor celor implicați.

În continuare, de desfășoară verificări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsurilor legale care se impun.

Totodată, în cauză vor fi sesizați și reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

*

Recomandări din partea polițiștilor:

Recomandăm minorilor și adulților deopotrivă, ca, în situația în care asistă la un astfel de comportament din partea minorilor, să sesizeze faptele polițiștilor și să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv.

O deosebită importanță o are atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte.

Dobândirea calității de complice, instigator sau coautor, în procesul penal, şi astfel atragerea răspunderii penale, este o limită pe care tinerii în special, o pot depăşi cu destulă uşurinţă atunci când asistă cu pasivitate la faptele săvârşire cu violenţă.

Aspectele pot îmbrăca și forma unor contravenții, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, săvârșite de către minorii care se implică în astfel de fapte și/sau de către părinții ori tutorii legali ai minorilor care nu îi supraveghează.”, transmite IPJ Argeș.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Incendiu izbucnit la o casă în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: