VIDEO VIRAL! Salt cu parașuta în Catedrala Neamului! Reprezentanții BOR cer anchetă

de | 28.05.2022 13:18 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Experiență ieșită din comun a unui bărbat care s-a hotărât să sară cu parașuta din turla Catedralei Neamului, în interiorul acestei.

Omul a filmat momentul și l-a postat pe Youtube, devenind viral. Nu s-a gândit, însă, că experiența lui, postată pe internet, va lua o asemenea amploare și va stârni atâtea reacții, inclusiv din partea Bisericii Ortodoxe Române care cataloghează fapta bărbatului drept frauduloasă.

Se pare că evenimentul a avut loc anul trecut, mai exact în vara lui 2021, dar filmarea a fost făcută publică recent. Bărbatul, care pare fi un împătimit de base-jumping (un sport ce implică saltul cu parașuta de la punct fix), ar fi pătruns în catedrală atunci când lucrătorii de pe șantier ar fi plecat, după termimatea programului.

Acesta a sărit din cel mai înalt punct al Catedralei, de la aproximativ 60 de metri, aterizând în pronaos. Bărbatul a transmis printr-un mesaj postat odată cu videoclipul, că săritura cu parașuta în interiorul Catedralei, se datorează unui „prieten francez”, care i-ar fi dat coordonatele.

Ce transmite BOR

Biserica Ortodoxă Română critică fapta bărbatului și o consideră frauduloasă.

Conform estimărilor rezultate din analiza imaginilor publicate, în care se pot observa detalii legate de evoluția șantierului interior, întâmplarea a avut loc anul trecut în perioada verii. Echipele coordonatoare ale șantierului Catedralei Naționale au sesizat serviciile de pază și supraveghere, care efectuează actualmente verificări ale bazelor de date existente privind intervalul de timp identificat, atât pentru spațiul interior, cât și exterior al Catedralei.

Menționăm că incidentul reprezintă o faptă frauduloasă, comisă în mod abuziv și fără nicio implicare din partea celor care lucrează în acest șantier.

Având în vedere gradul ridicat de risc al incidentului, echipa coordonatoare de la Catedrala Națională va solicita sprijinul autorităților competente care sunt în măsură să efectueze o anchetă adecvată în vederea depistării persoanei respective”, au comunicat reprezentanții BOR.

Până acum, bărbatul nu a fost identificat.

Sursa foto: captura Youtube Extreme Official

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Începe coșmarul în trafic! Restricții de circulație pe DN 7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BOR

Ultimele articole