anchetaonline.ro

Câmpulung: Noi investiții cu bani europeni

de | 28.05.2022 14:22 | Știri, Administrație, Câmpulung Muscel, După locație, După subiect, Politic

Sâmbătă, 28 mai, la sediul PSD Câmpulung Muscel a avut loc o conferință de presă la care au participat Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri locali ai PSD Câmpulung.

În cadrul conferinței s-a discutat despre investițiile Consiliului Județean din zona Muscel, vicepreședintele CJ Argeș spunând că 78 de proiecte din cele 225 depuse pentru a primi bani prin Programul “Anghel Saligny”, sunt din zona Muscel. Prin urmare, va fi făcută o selecție riguroasă.

S-au depus 225 de proiecte în valoare de 2,9 miliarde de lei, deci se va face o selecție riguroasă. 78 de proiecte sunt din zona Mușcel, dintre care 6 pentru alimentări cu apă, 29 pentru canalizare, iar restul pentru drumuri. Reabilitarea drumurilor județene Bughea de Jos – Godeni și Bârzești – Negrești sunt incluse în programul “Anghel Saligny”. Și în curând va începe din fonduri proprii ale CJ asfaltarea drumului județean de la Drăghici la Jugur. Prioritatea noastră este să asfaltăm cei 343 km de drumuri județene neasfaltate, 85 km fiind în intravilan, dintre care 19 km în Mușcel”, a spus Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ.

De asemenea, Marius Nicolaescu a anunțat că la Câmpulung și Rucăr vor fi făcute, cu bani europeni, câte un centru de zi și câte două case de tip familial prin DGASPC pentru copiii instituționalizați.

psd campulung - Câmpulung: Noi investiții cu bani europeni

Totodată, Constantin Ivan a atras atenția asupra problemelor punctuale din municipiul Câmpulung.

E început de sezon estival și traficul rutier va crește, căci suntem în zona de tranzit spre Bran – Brașov. Va trebui să se ia măsuri cu traficul în zona centrală și pentru creșterea siguranței șoferilor și pietonilor. De asemenea, cetățenii ne-au semnalat faptul că parcurile, Grădina Publică și locurile de joacă sunt murdare. Au rămas și cabluri pe stâlpi care pot reprezenta un pericol, iar în urma lucrărilor la rețelele de utilități au rămas gropi și șanțuri. Vorbim de regenerare urbană, dar e nevoie de străzi pe care să putem circula în siguranță.”, a spus Constantin Ivan.

 

Sergiu Cicu a subliniat necesitatea ca lucrările pe Bulevardul Pardon să fie terminate cât mai repede.

Ne dorim ca Bulevardul Pardon să fie redat în folosință cât mai repede. Cetățenii sunt nemulțumiți și că nu va mai exista trafic rutier pe zona centrală. Cred că este nevoie de consultare, iar PSD va iniția procedurile pentru a demara o astfel de procedură.
Circulația pe străzile adiacente este foarte mult îngreunată și nu există nici spații de parcare”, a adăugat Sergiu Cicu.

Sursa foto: Captură Youtube Cristin Tomeci

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: