(VIDEO) Zăpadă pe Transfăgărășan! Imagini de poveste de la cota 2000!

de | 18.11.2023 10:43 | Județean, Lifestyle

Iarna intră încet-încet în drepturi la munte, spre bucuria celor pasionați de sporturile de iarnă și nu numai.

Salvamontiștii argeșeni au susprins, în această dimineață, imagini de poveste pe Transfăgărășan, la cota 2000.

Așa arată vremea la munte, astăzi, 18 noiembrie  2023.

Stratul de zăpadă este la acest moment de aproape 20 de cm, iar vântul bate la rafală cu 60-70 km/h. Vizibilitatea este destul de redusă.

În acest context, salvamontiștii argeșeni atrag atenția turiștilor care se deplasează pe traseele montane să se echipeze corespunzător.

Reamintim faptul că și reprezentanții ISU Argeș au transmis  o atenționare de cod portocaliu de vreme rea, valabilă de astăzi 18 noiembrie, începând cu ora 14:00, până mâine, 19 noiembrie, ora 10:00.

În acest context, ISU Argeș recomandă următoarele:

  • Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze cu privire la condițiile de drum, să aibă vehiculele echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

  • În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

  • Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  • Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!

sursă foto/video Salvamont Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Transfăgărășan