Viitorul în trafic: Semafoarele ar putea avea 4 culori!

de | 20.02.2023 09:20 | Știri, Lifestyle, Național

Din cauza drumurilor tot mai aglomerate, semafoarele ar putea avea patru culori, una fiind adăugată în beneficiul acelor vehicule cu conducere autonomă, conform Science Alert.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord propun o nouă culoare de semafor. Aceasta va fi alb suplimentar și le va semnalia șoferilor vehiculelor autonome (AV) în mod inteligent viitoarea intersecție.

În acest scop, atât nivelurile de congestionare a traficului, cât și consumul total de combustibil ar putea fi reduse.

Totodată, sistemul va fi unul wireless, astfel că mașinile și camioanele care conduc ele însele nu vor trebui să se uite la semaforul alb.

Luminile roșii vor însemna în continuare oprire. Luminile verzi vor însemna în continuare plecați. Iar luminile albe le vor spune șoferilor umani să urmeze pur și simplu mașina din fața lor”, declară inginerul civil Ali Hajbabaie.

Acest concept pe care îl propunem pentru intersecții, pe care îl numim „fază albă”, folosește puterea de calcul a vehiculelor autonome”, mai spune acesta, conform sursei citate.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Călugăr de la Mănăstirea Frăsinei, arestat pentru act sexual cu un copil de 9 ani! Scenele erau filmate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole