A fost extinsă Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Pitești!

de | 20.02.2023 08:35 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Pitești

 

Dintr-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Pitești aflăm că, de curând, a fost extinsă Secția de Psihiatrie.

 

În ultimii ani, adresabilitatea către Secția de Psihiatrie a crescut, acest lucru fiind influențat de factori multipli, printre cei mai importanți numărându-se situația pandemică și cea post-pandemică.

 

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești a căutat soluții pentru a putea veni, rapid, în sprijinul bolnavilor. Astfel, a fost extinsă Secția de Psihiatrie.”

spital pitesti

Pavilionul exterior, nou creat, funcționează de la finalul săptămânii trecute, cu 6 paturi organizate în două saloane: un salon pentru bărbați, cu patru paturi, și un salon pentru femei, cu două paturi.

Saloanele au grupuri sanitare proprii și circuit separat. Totodată, pe lângă cele două saloane, în pavilionul exterior există o sală de tratament, un cabinet psihologic și o sală pentru consiliere psihologică.

 

Trebuie precizat faptul că principalele afecțiuni psihiatrice tratate în pavilionul extern sunt:

  • tulburări de dispoziție (pacienți depresivi),
  • tulburări de anxietate (tulburarea de panică, tulburări severe de stres, tulburarea post-traumatică de stres).

La cabinet, zilnic, pe lângă terapia medicamentoasă, pacienții pot beneficia de asemnenea de consiliere psihologică.

spital pitesti

Menționăm că în cadrul Secției de Psihiatrie activează trei medici psihiatri (doi primari și un specialist) și un psiholog clinician. În pavilionul central sunt 55 de paturi, iar în pavilionul exterior 6 paturi. Ambele pavilioane sunt dotate cu sistem de monitorizare video.

 

În ultima perioadă, gradul de ocupare al Secției de Psihiatrie a fost de aproximativ 70%-80%. Primii pacienți au fost cazați în pavilionul exterior, încă din prima zi de funcționare”, se mai precizează în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al SJUP, Cristina Cazacu.

 

Foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești

Ultimele articole