Vineri. Saxofonistul Nicolas Simion, recital extraordinar la Filarmonica Pitești

de | 02.04.2024 14:53 | Pitești, Lifestyle

Filarmonica Pitești organizează vineri, 5 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, recitalul extraordinar de jazz susținut de Trio Jazz&Pop Pitești și saxofonistul Nicolas Simion. Filarmonica Pitești anunță că biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Compozitor, saxofonist, clarinetist, lider al unor trupe de jazz, aranjeur și  editor, Nicolas Simion este unul dintre cei mai cunoscuți jazzmeni, apreciat atât în țară, cât și peste hotare. A început studiul pianului și al clarinetului la Liceul de Artă din Brașov, definitivându-și studiile la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” (secția Pedagogie) din București. Constantin Bugeanu și Nicolae Coman au fost mentorii săi, inițiindu-l în tainele dirijatului și ale compoziției. Autodidact și ambițios, a învățat să cânte la saxofon, bas-clarinet, taragot și flaut. A debutat în concerte jazz în anii `80, zece ani mai târziu viața purtându-l la Viena, unde a colaborat cu Christian Muthspiel, Ed Schuller, Jamey Haddad. Continuator al artei lui Johnny Răducanu, saxofonistul Nicolas Simion are o activitate artistică uluitoare, mărturie stând concertele, festivalurile, înregistrările la care a participat. În program: Jancy Korosy – Blues for Garay, Ștefan Berindei – Flautando, Nicolas Simion – Song for Marius, Valsul lui Eisler, Mourning song for Bakhmut, Ciaccona fot Chet, Mansarda Gabrielei, Me gusta musica latina, One for Kisser și Keith Jarrett – My song. Aranjamentele muzicale îi aparțin lui Nicolas Simion.

Sursă foto: Filarmonica Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-au pus în vânzare biletele. Pe 18 aprilie vine Iana Novac, iar pe 20 iunie – The Mono Jacks

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești