Razie pe DN 65 B. Vitezomanii, trași pe dreapta de polițiștii argeșeni!

de | 22.05.2024 19:15 | Județean, Eveniment

Polițiștii argeșeni au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de14.395 de lei. Totodată, ei au reținut 5 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Dintre sancțiunile aplicate, 22 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, două ca urmare a conducerii sub influența băuturilor alcoolice cu valori ce implică răspunderea contravențională, 9 ca urmare a neutilizării centurii de siguranță sau a mijloacelor speciale de retenție pentru copii, precum și 5 ca urmare a traversării neregulamentare.”, transmite IPJ Argeș

Printre șoferii vitezomani se numără și un bărbat de 47 de ani, din Pitești. Ieri, 21 mai, în timp ce se deplasa pe DN 65B, pe un sector de drum cu limita de 70 de km/h, piteșteanul a fost înregistrat de aparatul RADAR circulând cu viteza de 134 km/h, cu 64 peste limita legală.

Pentru că a apăsat prea tare pedala de accelerație, piteșteanul s-a ales cu o amendă în valoare de 1.485 de lei, iar permisul i-a fost reținut pentru 90 de zile.

Tot pe DN 65B, dar pe un sector de drum cu limita de 80 de km/h, un bărbat de 39 de ani, din Mioveni, a fost înregistrat de aparatul RADAR circulând cu viteza de 154 km/h.

Bărbatul a fost amendat cu 1.485 de lei și lăsat pieton pentru 120 de zile.

Viteza-principala cauză a accidentelor grave din Argeș în 2023

Anul trecut, pe raza județului nostru au avut loc 112 accidente grave, iar 38 de persoane și-au pierdut viața.

Viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum și trafic rămâne principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în județul Argeș, relevă o analiză realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. Pe fondul acestei cauze s-au produs 25 de evenimente rutiere.

Următoarele două cauze generatoare de accidente rutiere grave în județul Argeș sunt indisciplina pietonală (14 evenimente) și a bicicliștilor (11 evenimente).

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu puternic într-o gospodărie din Moșoaia. Două anexe au luat foc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | DN 65 | DN 65 B | DN 65B | Mioveni | Pitești

Ultimele articole