Pitești: A umblat la tahograf și s-a ales cu o amendă de 4.000 de lei

de | 22.05.2024 19:53 | Județean, Eveniment

Amendă usturătoare pentru un șofer profesionist din Pitești. El a fost prins de polițiști alterând funcționarea aparatului tahograf.

Ieri, 21 mai, bărbatul de 59 de ani conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, iar polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești l-au oprit în trafic pentru un control de rutină.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că funcționarea aparatului tahograf era alterată.

Agenții de poliție nu au stat pe gânduri și au decis să îi aplice o sancțiune de 4.000 de lei. Totodată, ei au confiscat și dispozitivul cu care era alterată înregistrarea efectuată de aparatul tahograf.

Mai mult decât atât, vehiculul i-a fost reținut până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora, iar dispozitivul cu care era alterată înregistrarea efectuată de aparatul tahograf a fost confiscat.
Totodată, având în vedere că prin aplicarea protocolului tahograf rezultă că diminuarea cu 2 ore sau mai mult a perioadei minime de repaus zilnic, a fost dispusă imobilizarea ansamblului auto până la îndeplinirea cerințelor specifice pentru timpii de repaus.”, transmite IPJ Argeș

foto descriptiv tribunasnm.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Razie pe DN 65 B. Vitezomanii, trași pe dreapta de polițiștii argeșeni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole