Voicu Vasile-Dorin: ”Împreună putem transforma Argeșul într-un județ modern și prosper!”

de | 06.06.2024 13:09 | Județean, Politic

  • ”Aducem standardele europene acasă”

Argeșeanul Voicu Vasile-Dorin, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) pentru Parlamentul European, reaminteșpte cetățenilor punctele importante după care se va ghida în dorința de a pune umărul la transformarea Argeșului ”într-un județ modern și prosper!”.

Sursă foto: Facebook Dorin Voicu Sursă foto: Facebook Dorin Voicu

Astfel, iată foaia de parcurs pentru un mandat european în slujba comunităților locale, propusă de Voicu Vasile – Dorin:

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU ENERGIE VERDE ÎN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”În mandatul din viitorul legislativ european am drept obiectiv să sprijin autoritățile locale în dezvoltarea de parcuri fotovoltaice și eoliene care să genereze electricitate verde la costuri reduse pentru comunitățile locale”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU INFRASTRUCTURĂ ÎN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Conectarea cu marile proiecte de infrastructură este cheie pentru dezvoltarea segmentului logistic și segmentului industrial. Așa vom putea atrage investitori la nivel local și vom putea asigura noi locuri de muncă bine plătite. Acest lucru va crește atractivitatea județului Argeș pentru tinerele generații și va menține echilibrul demografic pe termen lung, un obiectiv foarte important pentru Uniunea Europeană.

Un nou pod peste Argeș este un alt obiectiv pentru care fondurile europene vor transforma o dorință de 34 de ani în realitate”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU SPITALE NOI ÎN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Uniunea Europeană sprijină reforma sistemelor locale de sănătate, pentru că un sistem medical puternic este o bază excelentă pentru atractivitatea locală. Argeșul are nevoie de fonduri europene pentru reabilitarea spitalului județean, dar și de fonduri pentru realizarea de la 0 a unui spital municipal la cele mai înalte standard”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU CENTRE DE CERCETARE ÎN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Avem un centru universitar care se poate tranforma în pol de atractivitate la nivel regional. Conectând centrul universitar cu nevoile mediului de business și cu industria auto, împreună cu o nouă echipă la nivel local, putem atrage fonduri europene pentru un centru de cercetare și dezvoltare unic în zona de est a Europei, care să fie dedicat industriei auto”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU DEZVOLTAREA INDUSTRIEI ÎN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Argeșul era un reper la nivel industrial și acest lucru trebuie să revină în comunitățile locale. Obiectivul meu este să ofer vizibilitate tuturor oportunităților de investiții deschise de proiectele de infrastructură”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU REȚELE DE UTILITĂȚI MODERNE ÎN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Comunitățile rurale trebuie să devină vectori de dezvoltare rapidă pentru a stopa depopularea anumitor zone. De aceea, cheia pentru acestea este modernizarea rețelelor edilitare – accesul la apă curentă, la canalizare, la rețele electrice modern”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU CONSERVAREA NATURII ÎN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Trebuie să facem pași fermi în conservarea pădurilor din Argeș, avem nevoie de arii protejate care să se alinieze cu legislația europeană cu privire la conservarea fondului silvic.

Voi sprijini demersurile autorităților locale pentru conservarea ariilor protejate și pentru achiziționarea pe fonduri europene”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU ȘCOLI MODERNE ÎN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Putem renova toate școlile din județul Argeș și putem dota laboratoare școlare cu materiale educaționale inovatoare. Putem dota cabinetele medicale școlare ca prim pilon în educația sanitară și medicina preventivă. Aceste acțiuni pot fi realizate folosind fonduri europene în colaborare cu autoritățile locale”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU SPORTUL DE PERFORMANȚĂ DIN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Alături de o administrație reformată putem aduce baze sportive pe fonduri europene în comunitățile locale. Sprijinirea sportului este o prioritate la nivel european pentru că reprezintă primul pilon în prevenție”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU PREGĂTIREA SPECIALIȘTILOR DIN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Pentru a putea derula proiecte de anvergură pe fonduri europene, avem nevoie de specialiști care să fie pregătiți la cele mai înalte standarde ale Uniunii Europene.

În mandatul din legislativul european, îmi propun să facilitez accesul acestor specialiști la stagii de practică la Bruxelles, care să crească și să consolideze capacitatea de absorbție a fondurilor europene”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU MODERNIZAREA TRANSPORTULUI ÎN COMUN DIN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Traficul reprezintă principala sursă de poluare la nivel urban. Avem nevoie de o reformă a transportului în comun și adoptarea de mijloace de transport electrice, nepoluante.

Uniunea Europeană alocă fonduri dedicate pentru autoritățile locale, dându-le posibilitatea de a înnoi parcurile auto”.

  • SPRIJIN EUROPEAN PENTRU DIGITALIZAREA ADMINISTRAȚIILOR DIN ARGEȘ ȘI ÎN TOATĂ ROMÂNIA

”Administațiile locale digitalizate pot accelera absorbția de fonduri europene. Digitalizarea elimină corupția și aduce mai aproape de cetățeni serviciile esențiale la standarde înalte.

Mă voi implica activ în promovarea bunelor practici de la nivel European în UAT-urile din Argeș pentru digitalizarea rapidă și eficientă a administrațiilor locale”.

Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, comandat de Alianța PSD-PNL, PNL, Cod Unic Mandatar Financiar 41240003.

Sursă foto: Facebook Dorin Voicu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Voicu Vasile-Dorin: Trebuie să facem pași fermi în conservarea pădurilor din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bruxelles | Parlamentul European | Voicu Vasile-Dorin

Ultimele articole