Voicu Vasile-Dorin, șansa Argeșului de a avea o voce puternică în Parlamentul European

de | 28.05.2024 17:26 | Județean, Politic

Este argeșean, vine din mediul privat și este o persoană pe care nu ai cum să nu ți-o dorești aliat când vrei să faci bine tuturor argeșenilor, tuturor românilor. Acesta este Voicu Vasile-Dorin, candidat PNL pentru Parlamentul European, un om de afaceri care înțelege că Argeșul fără fonduri europene pentru investiții sănătoase nu se va dezvolta, va rămâne încremenit în timp. Va pierde trenul modernizării.

DV Poster Alina Gorghiu - Voicu Vasile-Dorin, șansa Argeșului de a avea o voce puternică în Parlamentul European

Argeșul e acasă!

Argeșul este frumos, este „acasă”! Și are resurse extraordinare, cea mai importantă fiind reprezentată de oameni. De aici vine această dorință de a fi totul „ca la carte” în județul meu.

Regretul meu este că oportunități au tot fost și sunt în continuare. Dar s-au irosit ani buni fără a se face nimic. Nu s-au pornit proiecte importante, nu s-au demarat investiții, nu s-au accesat fonduri europene. Nu a existat viziune pe termen mediu și lung, nu a existat curaj.

E vremea pentru un nou început! Și eu pot fi vocea puternică pentru Argeș în Parlamentul European. Iar aici, acasă, știu că voi avea sprijin de la argeșeni care vor să muncească pentru toate proiectele bune ce vor aduce progres în județ: Cosmin Petrescu la Curtea de Argeș, Norris Măgeanu la Câmpulung, Alin Petrescu la Mioveni, Mihai Coteț la Pitești, Radu Perianu și nu sunt singurii.

Pitești Tech City 2024, proiectul care aduce progres în Argeș

DV Poster A4 2 - Voicu Vasile-Dorin, șansa Argeșului de a avea o voce puternică în Parlamentul European

 

Sunt multe de rezolvat în județ! Argeșul trebuie considerat un întreg. Nu poți vorbi de dezvoltarea municipiului Pitești, fără a gândi să aduci progres la Bradu, de exemplu, la Ștefănești sau la Câmpulung.

De aceea, proiectul Pitești Tech City 2024 este unul revoluționar pentru județul Argeș. Gândit pe nevoile întregului județ, bazat pe concepte care înțeleg economia de piață, care valorifică la maximum resursele de care beneficiază. Înființarea a zece mii de noi locuri de muncă în domenii de vârf, construcția a patru noi poduri în Pitești peste râul Argeș sau a 10 parcuri industriale în tot județul, un nou spital sau investiții predictibile, toate la un loc reprezintă strategia care trebuie Argeșului.

Pădurea Trivale, arie protejată!

În contextul transformărilor climatice rapide, respectul față de natură și spațiul verde devine primordial. Noi, în Argeș, avem Pădurea Trivale. Depinde doar de noi cum o vom conserva. De aceea, rezonez cu piteștenii, cu argeșenii care își doresc ca Pădurea Trivale să fie arie protejată. S-au pierdut deja 600 de hectare din ea. Nu ne permitem să pierdem și restul.

Curtea de Argeș, Câmpulung, Rucăr sau Dâmbovicioara trebuie repuse la adevărata lor valoare pe harta turismului

O abordare profesionistă a dezvoltării locale trebuie să devină prioritate pentru orice politician. Zona de nord a județului are un potențial uriaș pentru dezvoltarea turismului, și nu numai. Curtea de Argeș, Câmpulung, Rucăr sau Dâmbovicioara trebuie repuse la adevărata lor valoare pe harta turismului național, european, mondial.

Știu că sunt argeșeni care depun eforturi să obțină Transfăgărășanul  deschis de preferat pe tot parcursul anului sau ca valorile noastre istorice și culturale, cum este Mănăstirea Curtea de Argeș, să fie mult mai bine promovate.

Și mă bucur că sunt inițiative bune, de genul celei de înființare a unei Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD) pentru zona de Nord Vest – Curtea de Argeș și Transfăgărășan și un OMD pentru zona de nord Est – zona Câmpulung – Rucăr.

Câmpulung are nevoie de un plan de creștere economică

Atragerea investitorilor în Argeș trebuie să devină un scop în sine. La Câmpulung este însă deja urgență. Vorbim de orașul cunoscut altădată în întreaga lume în principal pentru mașinile de teren ARO produse aici. Astăzi, sunt proiecte pentru revitalizarea fostei platforme industriale în care eu cred. Câmpulung are șansa să evolueze prin dezvoltare de domenii inovative și noi tehnologii, prin constituirea de incubatoare de proiecte bune, dar și prin atragere masivă de finanțări europene.

Modernizarea infrastructurii rutiere județene, șansă pentru Mioveni

Investițiile sunt cheia dezvoltării. Mulți cunosc acest principiu, dar foarte puțini o iau în considerare. Investitori pot veni în Argeș foarte mulți, dar, cu siguranță, vor fi foarte atenți la infrastructura rutieră, la colaborarea cu administrațiile locale, la resursa umană… De aceea, este important să găsim mijloace, să implementăm măsuri care să îi convingă pe tineri să rămână acasă, oferindu-le condiții de trai de nivel european, locuri de muncă mai bine plătite, sistem de sănătate și educație de calitate.

Dezvoltarea solidă și gestionarea responsabilă și eficientă a bugetului merg mână în mână

Ca să asiguri investiții locale, să crești bunăstarea oamenilor, și dezvoltare solidă unei comunități, de oriunde, e nevoie de echilibru în toate. Și în Argeș chiar e nevoie de o analiză profundă, cu cifre și date reale, în principal a activității aparatului bugetar.

Pentru că este inadmisibil ca, în vremuri complicate, când de la cel mai înalt nivel se iau măsuri fiscal-bugetare pentru reducerea deficitului bugetar și reorganizări ale instituțiilor statului, deciziile să nu fie respectate și în teritoriu.

În administrația locală e nevoie de eficiență!

Cred în șansa Argeșului!

Sursă foto:  ediția tipărită.

Argeșul are șanse să fie altfel, în sensul bun! Are resurse care, exploatate profesionist și la adevărata lor valoare, pot genera dezvoltare economică cu multiplicarea veniturilor populației și a investițiilor.

Și voi promova în continuare politica în care oamenii evoluează, iar localitățile se dezvoltă! Politica în beneficiul românilor din care nu ai voie să excluzi din ecuație Uniunea Europeană!

Am încredere că românii, argeșenii, vor alege înțelept pe 9 iunie. Pentru un viitor mai bun!

Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, comandat de Alianța PSD-PNL, PNL, Cod Unic Mandatar Financiar 41240003.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Radu Perianu: ”Argeșul trebuie să fie al oamenilor, nu al stăpânilor!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole