anchetaonline.ro

Vor purta elevii din nou măști de protecție la școală? Ce a precizat Alexandru Rafila

de | 11.07.2022 19:31 | Știri, Lifestyle, Național

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit, luni, în cadrul unei conferințe de presă, despre creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19. În săptămâna care a trecut au fost raportate aproape 15.000 de cazuri noi de infectare, în ultimele trei săptămâni fiind înregistrată o dublare săptămânală a numărului de infectări.

În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărul de cazuri. E un trend așteptat. Opinia noastră e că această creștere va mai dura 4-5 săptămâni. Gradul de pozitivare a testelor a ajuns la 12%”, a declarat Alexandru Rafila.

În acest context, începând de marți, 12 iulie, Ministerul Sănătății va furniza informarea zilnică privind infectările.

 

România iese din starea de alertă! Toate restricțiile vor fi ridicate

 

Întrebat dacă copiii vor purta din nou mască de protecție în momentul îneceperii anunului școlar ministrul Alexandru Rafila a precizat faptul că speră ca noul an școlar să înceapă în condiții normale anul acesta, fără condiții speciale sau restricții.

Nu vreau eu să fac speculații, asta am spus! Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce privește capacitatea de a spitaliza și de a trata pacienții infectați COVID.

Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță, mai ales că, în momentul de față, atât cadrele didactice, conducerea școlilor, inspectoratele școlare, Ministerul Educației, sunt într-o zonă de obișnuință, dar știu deja ce trebuie făcut astfel încât să limiteze închiderea școlilor și cu atât mai puțin să nu punem sub semnul întrebării începutul noului an școlar!”, a precizat Alexandru Rafila.

 

Alexandru Rafila a mai subliniat faptul că a recomandat purtarea maștii de protecție atunci când a fost necesar:

Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii. Noi am recomandat-o, este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când trebuie, să conștientizeze faptul că aerisirea spațiilor închise unde există multe persoane este o soluție extrem de facilă, suntem în cursul verii dar în septembrie probabil că va fi o vreme asemănătoare cu cea de acum. Așa că nu există nicio problemă, din punctul meu de vedere, să ne gândim la o reîntoarcere în condiții de siguranță a copiilor la școală”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un bărbat de 46 de ani din Slatina s-a sinucis! Ce mesaj a lăsat pe factura de curent

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Rafila | Ministerul Sănătății