Votaţi Corbi – sat de poveste, în competiţia turistică „Destinaţia Anului 2024”!

de | 27.04.2024 09:00 | Din ediția tipărită, Eveniment, Lifestyle, Rural

Până pe 8 mai, românii pot vota şi susţine destinaţiile turistice preferate, în cadrul competiţiei „Destinaţia Anului 2024”, cel mai important proiect de promovare a turismului intern românesc. Deşi anul acesta a fost înregistrat un număr record de înscrieri, din cei 129 de finalişti, Argeşul are o singură nominalizare.

Este limpede că, deşi judeţul nostru are un potenţial turistic uriaş, atât din punct de vedere istoric şi cultural, cât şi în ceea ce privește frumuseţile cadrului natural, Argeşul este aproape inexistent pe harta turismului românesc. Dovadă lipsa localităţilor şi a unităţilor de cazare din judeţ de pe lista destinaţiilor preferate ale românilor. Singura nominalizare a unei destinaţii argeşene, în competiţia naţională la care organizatorii se aşteaptă să primească anul acesta în jur de jumătate de milion de voturi este cea a comunei Corbi.

Comuna Corbi este una dintre cele zece localităţi nominalizate la categoria „Sat de poveste”, categorie susţinută de „Antreprenoreşti – Adoptă un sat”, un proiect inițiat în urmă cu 5 ani care acordă suport în transformarea satelor, prin crearea unui liant între administrația publică și mediul antreprenorial și prin mobilizarea experților care facilitează transferul de cunoștințe și resurse către antreprenori, producători și fermieri, oferindu-le astfel șansa de a dezvolta afaceri sustenabile într-un mediu adaptat nevoilor lor cu scopul creșterii calității vieții.

Obiective care au pus comuna Corbi pe harta turismului

Principalele obiective turistice care au adus celebritatea comunei argeşene sunt Mănăstirea Rupestră Corbii de Piatră, Căsuța Albastră, iar evenimentele locale care au dus la dezvoltarea localității sunt Rapsodia Păstorească şi, de câţiva ani, Festivalul de Muzică Rock Stonebird, care adună anual peste 5000 de participanţi.

Argeşenii sunt invitaţi să susţină comuna Corbi în competiţia turismului românesc, accesând pagina https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cât de costă să petreci Paştele la pensiunile din Argeş

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Corbi | Corbii de Piatră | Stonebird

Ultimele articole