Vouchere alimente 2023. Lista actualizată a magazinelor unde pot fi folosite

de | 04.11.2023 09:00 | Național, Economic, Importante

  • Informații noi legate de cardurile pentru alimente!

carduri alimente

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a completat lista magazinelor unde pot fi folosite cardurile de alimente.
Reamintim faptul că numărul beneficiarilor cardurilor sociale acordate de Guvern, prin programul „Sprijin pentru România” a ajuns anul acesta la peste 2,4 milioane de români. Aceștia primesc în sprijin aceste vouchere sociale, care pot fi folosite pentru cumpărarea de alimente sau cu care se pot achita mese calde.
De precizat că aceste carduri nu pot fi folosite în orice magazin.
vouchere alimente

Cardurile pentru alimente au fost distribuite în funcție de județ, de una dintre companiile Edenred, Sodexo (Pluxee) sau Up Romania, după cum urmează:

  • Sodexo: Alba, Arad, Brașov, Bihor, Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Timiș
  • UP Romania: București, Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea
  • Edenred: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
vouchere alimente sociale
Mai jos vă prezentăm lista actualizată a magazinelor de unde românii vulnerabili pot face cumpărături:
  • Magazine afiliate Sodexo – AICI
  • Magazine afiliate UP Romania – AICI

  • Magazine afiliate Edenred – AICI

vouchere alimente sociale 2023

Atenție! Fiecare beneficiar trebuie să fie foarte atent la produsele cumpărate, deoarece tichetele sociale pot fi folosite numai pentru produse alimentare sau mese calde. Achiziționarea de alte produse poate anula cardul sau beneficiarii pot primi amenzi între 3.450 lei și 4.600 lei.

Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă.

 

Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor”, au precizat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Românii vulnerabili au beneficiat anul acesta de un ajutor în valoare de 250 lei în lunile: februarie, aprilie, iunie, august și octombrie. În luna decembrie urmează ca aceștia să primească ultima tranșă de ajutor din acest an, data preconizată fiind 15 decembrie.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Instanța a decis: Tudor Pendiuc rămâne după gratii!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole