Noi vouchere pentru elevi. Când le vor primi și care este suma acordată

de | 08.07.2023 08:34 | Știri, Eveniment, Lifestyle, Național

Veste bună pentru elevii din învățământul preuniversitar . Ei vor primi, din 2024, bani de la stat pentru a merge la concerte, muzee sau în excursii, potrivit unui program național, care face parte din noile legi ale educației.

Prin acest program numit „Vouchere culturale pentru elevi”, ei vor primi, pe carduri reutilizabile, 250 de lei. Acești bani vor putea fi folosiți de elevi „pentru servicii şi evenimente culturale precum concerte, intrări în muzee, cărţi sau excursii organizate cu tematici culturale sau istorice”, după cum apare în lege.

În septembrie, vor intra în vigoare noile Legi ale Educației, în cadrul cărora a fost aprobat și acest program ce are ca scop principal promovarea culturii naționale şi universale în rândul comunității școlare, relatează avocat.net

Astfel, elevii vor primi vouchere culturale în valoare de 250 de lei, cu care vor putea intra la muzee, vor participa la concerte, vor merge în excursii sau își vor cumpăra cărți.

Programul național „Vouchere culturale pentru elevi” va fi implementat progresiv, începând cu anul școlar 2024-2025, astfel:

-în anul şcolar 2024-2025, cei care vor beneficia de aceste vouchere vor fi elevii din clasa a XII-a;

-în anul şcolar 2025-2026, beneficiari sunt elevii din clasele a IX-a şi a XII-a;

-în anul şcolar 2026-2027, cei care vor primi sunt elevii din clasele a V-a, a IX-a şi a XII-a.

Ulterior, în baza unei analize cu privire la impactul programului naţional, Ministerul Educaţiei va decide dacă acesta va continua.

foto descriptiv monden.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Angajaţii din cadrul CNAS și CAS vor protesta pe 10 iulie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole