Vouchere sociale 2023. Ajutorul de 250 de lei primit de persoanele vulnerabile, folosit și pentru medicamente – PROIECT

de | 09.02.2023 19:16 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Județean, Național

Un proiect legislativ aflat la Senat prevede folosirea celor 250 de lei, a voucherelor sociale, și pentru plata medicamentelor, nu doar al hranei, arată cei de la avocatnet.ro. Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul oficial.

Potrivit sursei citate, scopul proiectului legislativ de la Senat este de a modifica cadrul legal prin care se acordă sprijinul material de 250 de lei o dată la două luni, pentru includerea în lista bunurilor ce pot fi cumpărate cu acești bani și a medicamentelor.

Măsura este necesară, potrivit inițiatorilor, deoarece grupurile vulnerabile din punct de vedere material sunt expuse unui risc crescut de sănătate datorat lipsei accesului la servicii de sănătate adecvate, precum şi condiţiilor de viaţă precare. Includerea medicamentelor ar ajuta la asigurarea accesului la tratament pentru aceşti beneficiari, în special pentru acoperirea coplăţii pentru medicamentele compensate în procent mai mic de 100%. Propunerea de a permite achiziţionarea cu tichete sociale doar de medicamente în baza unei prescripţii medicale, inclusiv pentru cele care se pot achiziţiona în mod normal fără o astfel de prescripţie (OTC-uri), asigură că tichetele sociale vor fi utilizate în mod responsabil şi că beneficiarii vor primi tratamentul adecvat pentru condiţiile lor de sănătate, concomitent cu evitarea riscului de creştere a consumului inutil de medicamente, unde România deja se află într-o situaţie critică.”

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alte proiecte aprobate pe PNRR. Vin banii în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Senatul României

Ultimele articole