Vreme capricioasă în weekend

de | 06.10.2023 10:55 | Lifestyle, Național

Meteorologii anunță faptul că vremea în următoarele zile va fi una caprioasă. Se va răci accentuat iar ploile vor cuprinde o suprafaţă tot mai mare din țară.

Dacă mercurul termometrelor va urca astăzi la peste 20 de grade Celsius, în noaptea de vineri spre sâmbătă vremea se va răci simțitor. În jumătatea de nord a țării, dar și în sud-vest, de asemenea și în zonele de vale, temperatura va scădea spre dimineață  sub 4-5 grade.

Ziua de sâmbătă, 7 octombrie va fi caldă și însorită, în ciuda dimineții răcoroase. Se vor înregistra maxime cuprinse între 24-27 de grade la prânz, în estul și sudul țării. În celelalte regiuni vor fi valori de peste 20 de grade Celsius.

Vântul va începe să se intensifice în zonele de munte, în special în Carpații Orientali, unde sunt așteptate rafale de peste 70 – 80 km/h.

vreme anm

În prima parte a zilei de duminică, 8 octombrie, termometrele vor arăta valori de până la 25 – 27 de grade în unele zone însă după-amiaza va pătrunde dinspre nord o masă de aer rece, de origine arctică. Meteorologii anunță că în jumătatea estică a țării temperatura va scădea chiar și cu 5-10 grade în doar câteva ore.

Vor fi intensificări puternice ale vântului, cu aspect de vijelie. La munte, în Moldova, Dobrogea și în nord-estul Munteniei, rafalele maxime pot atinge și depăși 80-90 km/h.

Frontul va fi însoțit și de unele ploi locale, în general slabe cantitativ în afara arealelor montane. Pe culmile din nordul Carpaților Orientali, sunt posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, potrivit meteoradar.ro.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole