anchetaonline.ro

Cod portocaliu în Argeș! Vom avea parte de averse torențiale

de | 12.06.2023 09:52 | Știri, Eveniment, Județean, Național

Vremea rea continuă să afecteze atât județul nostru, cât și o mare parte din țară.

În această dimineață au intrat în vigoare două atenționări, cod portocaliu și cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, în mai multe zone din țară, inclusiv în județul Argeș.

Meteorologii anunță Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali.

Instabilitatea se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.
Perioada de valabilitate este 12 iunie, ora 10 – 13 iunie, ora 12.

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină.

Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Pentru aceste zone, meteorologii anunță Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în perioada 12 iunie, ora 10 – 13 iunie, ora 10.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o atenționare de COD ROȘU ce vizează județele Mehedinți și Gorj și zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara.

Aici vor fi averse torențiale și abundente, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70…80 l/mp.

Atenționarea este valabilă în intervalul 12 iunie, ora 20 – 13 iunie, ora 08.

Foto Agora.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un bărbat a avut parte de șocul vieții sale după ce a mers la pescuit pe Siret

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM