Cum va fi vremea în luna noiembrie? Ce spun meteorologii

de | 31.10.2023 11:35 | Național, Lifestyle

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în ultima lună de toamnă.

Aceștia ne informează că luna noiembrie va fi una caldă însă vor fi și zile mohorâte.

toamna calda e1634540664891 - Cum va fi vremea în luna noiembrie? Ce spun meteorologii

Prima săptămână din noiembrie va fi una extrem de caldă, se vor înregistra temperaturi cu peste 10 grade mai mult decât ar fi normal.

Un front rece va aduce câteva ploi și o scădere bruscă a temperaturii în primele zile ale lunii. Ulterior, se va încălzi din nou, iar în weekend s-ar putea atinge până la 25 de grade în partea de sud-est a țării”, potrivit meteoradar.ro

În următoarea săptămână temperaturile maxime vor fi unele modeste, situate între 14 – 19 grade, iar cele minime nu vor scădea decât local sub 5 – 7 grade.

Astfel de valori sunt specifice mai degrabă pentru mijlocul și chiar începutul lunii octombrie, anunță meteorologii.

octombrie vreme

Până la mijlocul lunii vor fi și câteva zile cu ploi slabe sau moderate. În jumătatea vestică a României cantitățile totale de precipitații putând atinge 20 – 40 l/mp.

Presiunea atmosferică va fi relativ scăzută, o consecință a traiectoriei mai sudice a depresiunilor atlantice. De aceea, ne putem aștepta la o vreme mai umedă decât în ultimele săptămâni, dar și la mai mulți nori.

Acest tipar de circulație atmosferică s-ar putea menține și după mijlocul lunii, se mai menționează pe meteoradar.ro.

vreme toamna

Potrivit meteorologilor și în a treia săptămână din noiembrie în sudul și estul țării, temperaturile se vor situa peste media celor normale.

Aceștia mai anunță că după data de 20 noiembrie sunt șanse pentru o răcire mai puternică dar și pentru primii fulgi de zăpadă care vor apărea în unele zone din țară.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Medicul nutriționist Mihaela Bilic: ”Apa cu arome e suc, nu apă!”

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole