anchetaonline.ro

Cum va fi vremea în octombrie. Prognoza meteo pentru a doua lună de toamnă

de | 02.10.2022 11:00 | Știri, Lifestyle, Național

  • Prognoză ANM pentru luna octombrie

 

Meteorologii anunță că a doua lună de toamnă, în România va aduce în general vreme frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă și precipitații puține.

În săptămâna 3 -10 octombrie, meteorologii anunță temperaturi apropiate celor normale pentru această perioadă și ploi puține. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, conform meteoromania.ro.

Săptămâna 10-17 octombrie, aduce temperaturi apropiate de cele normale perioadei în care ne aflăm. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile”, anunță meteorologii.

 

octombrie vreme

În intervalul 17-24 octombrie sunt anunțate temperaturi și ploi normale pentru această perioadă din an. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării”.

 

Ultima săptămâna a lunii octombrie, în intervalul 24-31 se vor semnala temperaturi mai ridicate față de cele specifice acestei perioade dar vor avea loc și ploi însemnate cantitativ în partea de Nord-Vest a țării. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, a mai precizat ANM.

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Citește articolele pe același subiecte: ANM | România
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: