Vremea o ia razna! Un nou val de aer polar peste România

de | 24.04.2023 09:34 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Vremea o ia razna! Un nou val de aer polar peste România

Un nou val de aer polar vine peste România, în următoarele zile, anunță meteorologii. Vor fi înregistrate temperaturi negative, iar în unele zone vorbim chiar de îngheț.

Deși vremea a fost prietenoasă în ultima săptămână, se pare că va schimba foaia în curând. Meteorologii transmit că un nou val de aer polar va ajunge în țara noastră, determinând scăderea temperaturilor și apariția precipitațiilor.

Astfel, de marți vom avea instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin ploi, vijelii, grindină și chiar îngheț. Ploile vor fi prezente în toată țara, fiind însoțite de descărcări electrice, dar și vânt puternic.

Temperaturile vor fi scăzute până la jumătatea săptămânii, conform meteorologului Mihai Huștiu citat de Antena 3 CNN.

Și joi va fi la fel, și chiar temperaturi ușor negative în depresiuni. Joi dimineață, temperaturi de -2 grade prin depresiuni, brumă, îngheț în acele zone depresionare.

Abia de joi încolo contăm pe o ameliorare sub aspectul precipitațiilor și, de asemenea, și temperaturile încep să crească spre weekendul viitor”, a transmis meteorologul ANM.

Când revine căldura

Meteorologii spun că de joi precipitațiile vor fi reduse cantitativ, iar din weekend vor crește temperaturile.

Vineri și sâmbătă, vremea va fi frumoasă în majoritatea zonelor țării, urmând ca de săptămâna următoare să se revină ploile.

Așa cum arată datele acum, vineri și chiar sâmbătă, o vreme destul de frumoasă în mare parte din țară, ploi puține, dar duminică-luni, probabilitatea de apariție a ploilor crește din nou.

Sperăm că aceste ploi vor fi de scurtă durată și pe areale mai restrânse, astfel încât să nu ne strice perioada de minivacanță”, a spus meteorologul ANM, Mihai Huștiu.

Foto descriptiv Botosani News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pizza cu topping de greieri prăjiţi – în centrul atenției

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM