anchetaonline.ro

Weekend cu vreme de vară! Când încep ploile

de | 08.04.2022 16:47 | Știri, După subiect, Lifestyle

Vremea va fi caldă în următoarele zile, temperaturile ajungând și la 28 de grade. Însă, nici ploile nu vor lipsi, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Prognoza meteo vineri, 8 aprilie

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, în special în sud și est, unde temperaturile vor fi mult mai mari decât normalul acestei perioade.
Cerul va avea înnorãri în jumãtatea de nord-vest unde va ploua izolat ziua şi local în timpul nopţii, cu precãdere în Maramureş şi Crişana unde ploile vor fi moderate cantitativ. În restul teritoriului, cerul va fi variabil.
Intensificările ale vântului vor fi la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste, în special ale Carpaţilor Orientali, dar, local şi temporar, şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 55…65 km/h în nord, nord-est şi centru.
De asemenea, temperaturile maxime vor fi între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade.

Prognoza meteo sâmbătă, 9 aprilie

Sâmbătă, vremea se va răci din nou în vestul și nord-vestul țării, acolo unde vor fi și ploi. În celelalte regiuni, temperaturile se vor menține ridicate, iar cerul va fi variabil ziua când doar izolat va ploua, apoi aria de nebulozitate şi ploi se va extinde. Vor fi mai ales averse, izolat se vor semnala descãrcãri electrice, iar pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. În cursul nopţii, îndeosebi în centrul teritoriului, vor fi posibile averse de lapoviţã sau mãzãriche, iar în zona montanã înaltã vor predomina ninsorile. În prima parte a intervalului, vântul va avea intensificãri cu rafale în general de 50…60 km/h în zonele montane şi submontane şi temporar în cele mai joase de relief, îndeosebi din vest, centru şi nord, iar noaptea cu precãdere în regiunile sud-estice.
Potrivit ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în Crişana şi în Maramureş şi 26…28 de grade în Muntenia, sudul Moldovei şi partea continentalã a Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 şi 11 grade.

Prognoza meteo duminică, 10 aprilie

Vremea va fi destul de capricioasă începând de duminică. Prin urmare, duminică vor fi valori termice semnificativ mai scãzute faţã de ziua anterioarã în cea mai mare parte a ţãrii. În sudul, centrul şi estul teritoriului, cerul va fi mai mult noros, iar precipitaţiile se vor semnala pe spaţii extinse; în zonele montane vor predomina ninsorile, local mai intense în Carpaţii Meridionali, unde va fi viscol, în timp ce în Transilvania vor fi ploi şi pe alocuri lapoviţã, iar în rest va ploua. Pe alocuri, cu probabilitate mai mare la munte şi în sudul Transilvaniei, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.
Maximele se vor încadra între 5 și 14 grade, iar minimele -5 şi 5 grade.

 

Foto Digi 24

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM