anchetaonline.ro

Ziua Copilului în Argeș. Evenimente și idei de activități de 1 IUNIE

de | 31.05.2023 07:23 | Știri, Câmpulung Muscel, Costești, Curtea de Argeș, Județean, Mioveni, Pitești

Argeșul copiilor se anunță o zi plină de acțiuni dedicate celor mici. Astfel, pe 1 iunie paletă de manifestări pe care instituțiile le-au pregătit pentru copii este variată, de la ateliere de creație, spectacole de teatru sau de magie, până la concurs de lansare avioane de hârtie, tir cu arcul, rața cu cercuri, șotron, rațele și vânătorii ori desene pe asfalt.

Iată programul:

VIVO

Pe 1 iunie, Ziua Copilului la VIVO se sărbătorește cu jocuri, surprize, atelierul de creație “Brățările prieteniei”, sesiuni de face-painting și un super show de magie pentru cei mici:

  • 14:00 – 18:00 – Atelierul de creație “Brățările prieteniei”, Face-painting și baloane modelabile
  • 16:00 – 18:00 – Animație, jocuri la scenă, show muzical “ Ce mica e lumea asta mare “ cu Club “Contrapunct”.
  • 18:00 – 19:00 – Show de magie

Accesul este gratuit. Toate activitățile se vor desfășura la cupola centrală.

Hai la film

Cinema Trivale: Mica Sirenă – 3D; Super Mario Bros: Filmul 3D DUB; Spider-Man: Across the Spider-Verse SUB; Micul Allan – O aventura extraterestra; Merge și Asa; Mavka. Zana padurii DUB.

Cinema City: Academia Iepurasilor: Pastele E In Pericol; Aventuri pana la luna și inapoi; Mavka. Zana padurii; Mica Sirena; Micul Allan — O aventura extraterestra; Omul-Paianjen: Prin Lumea Paianjenului; Super Mario Bros: Filmul.

MAI, surprize pentru copii

politie - Ziua Copilului în Argeș. Evenimente și idei de activități de 1 IUNIE

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, cu sprijinul Primăriei Pitești, și în parteneriat cu _CFMOTO România_, organizează o activitate de prezentare a tehnicii și materialelor de intervenție, dedicată copiilor. Ziua Internațională a Copilului este marcată astăzi, între orele 12.00 și 15.00, în parcarea (stânga și dreapta) de la intrarea în Parcul Lunca Argeșului din Pitești. Copiii vor putea participa și la un DRIVE TEST, utilizând ATV-ul pus la dispoziție de CFMOTO România. Polițiștii, jandarmii și pompierii se vor asigura că totul se va desfășura în deplină siguranță și, în plus, vor fi prezenți și 3 copii rider, care vor prezenta un echipament de protecție complet, esențial pentru practicarea acestui sport în siguranță. Acțiunea va avea parte de prezența exclusivă a mascotelor preferate ale copiilor: _Chase_ – din Patrula Cățelușilor și _Tigru_, din Winnie the Pooh. Pe lângă aceste momente speciale, copiii se vor putea bucura și de surprize dulci și nu numai.

Ziua Internațională a Copilului – Pitești!

Sursă foto: Primaria MUnicipiului Pitesti

În ziua dedicată celor mai mici piteșteni, aceștia se vor putea bucura de surprizele plăcute organizate de către municipalitate: spectacole de muzică și dans, ateliere de creație, desene pe asfalt și atracții pentru toate vârstele.

Programul este următorul:

𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹 ”𝗟𝘂𝗻𝗰𝗮 𝗔𝗿𝗴𝗲𝘀̦𝘂𝗹𝘂𝗶”:

  • 11:00 – 13:00: Spectacol muzical-artistic susținut de Ansamblul Folcloric de Copii ZAVAIDOC (coordonator – prof. de canto popular Valentin Grigorescu), Grupul Folk P620 (coordonator – chitaristul Andrei Bulf), Clubul ”Total Dance” (coordonator – coregraful și arbitrul internațional de dans sportiv Alfred Schieb);
  • 17:00 – 18:00: Spectacol de gimnastică ritmică, susținut de Olimpic Argeș Gym (coordonator – antrenoarea de gimnastică ritmică Nicoleta Andrei, arbitru internațional de gimnastică ritmică și arbitru național de gimnastică acrobatică);
  • 18:00-20:00: Evenimente susținute de ”Hocus Pocus Trulala” din Sibiu (coordonator – Alexandra Podu): Spectacol muzical susținut de micuța Fifi, alături de cele 4 Fifi Mascote: ursulețul-Bubu, cățelușul-Motoraș, pisicuța-Bijou și Pony-iepurașul;

Exatlon pentru copii, care cuprinde jocuri specifice: aruncare la țintă, cursa printre jaloane, cursa cu sacul;

Treasure hunt – vânătoare de comori;

Jocuri de șah.

  • 10:00-18:00: Ateliere de creație – organizate de Spitalul de Pediatrie Pitești;
  • 10:00-18:00: Pictură figurine din ipsos – atelier organizat de Asociația ATSA.

𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹 ”𝗦̦𝘁𝗿𝗮𝗻𝗱”:

  • 10:00-20:00: serviciul de agrement gratuit: plimbare cu trenulețul sau cu barca pentru copii și însoțitori.

𝗭𝗢𝗢 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀̦𝘁𝗶:

  • 10:00-19:00: Vizite gratuite la Grădina Zoologică pentru copii și însoțitori.

𝗙𝗶𝗹𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀̦𝘁𝗶:

  • 19:00: ”Festivalul tinerilor”, gratuitate pentru copii (<18 ani).

Activități de 1 iunie – Mioveni

Mioveni - Ziua Copilului în Argeș. Evenimente și idei de activități de 1 IUNIE

De 1 Iunie – Ziua Copilului, administrația locală a orașului Mioveni va organiza o serie de activități dedicate tuturor copiilor, care se vor desfășura pe tot parcursul zilei, după următorul program:

  • 10.00 – 11.00: CONCURS MICII BICICLIȘTI ȘI RALLYBABY – Str. Radu Cel Frumos (înscrierea se va face la fața locului, iar participanții trebuie sa aibă propria bicicletă/mașinuță)
  • 10.30 – 12.00: ATELIERE DE CREAȚIE – Pictură (hârtie, sticlă, lemn, piatră etc), plastilină; Origami; Personalizarea obiectului preferat (cană, tricou, șapcă, husă de telefon, etc), Joc Șah, Remy și Sudoku. Pictură pe față – Centrul Civic
  • 10.30 – 20.00: BIBLIOTECĂ ÎN AER LIBER – Centrul Civic
  • 12.00 – 13.00: MINI TÂRG DE HANDMADE – Centrul Civic
  • 10.30 – 12.00: MIOVENI SPORTFEST – DECATHLON – Centrul Civic (tir cu arcul, badminton, volei, bowling, darts, rața cu cercuri – Ring toss, joc internațional – jocul cu oul).
  • JUCĂM UN SPORT: șotron, elasticul, coarda, rațele și vânătorii, limbo, X și O – Centrul Civic
  • 10.30 – 11.30: DESENE PE ASFALT – Str. Tudor Mușatescu
  • 10.00 – 20.00: CANDY LAND – STANDURI DULCI PENTRU COPII – Parcare ANAF
  • 16.00 – 17.00: CONCURS LANSARE AVIOANE DE HÂRTIE / LANSARE ZMEU – Centrul Civic
  • 16.00 – 17.00: VÂNĂTOARE DE COMORI ÎN CENTRUL CIVIC – YOUTH TREASURE HUNT – Centrul Civic
  • 17.00 – 18.00: SPECTACOL MAGIE – Centrul Civic
  • 19.00: MOMENTE ARTISTICE – Centrul Civic

Mini discotecă în aer liber cu mascote, baloane cu heliu. Bianca Stoenescu, Alexia Niculae. Invitați speciali: Led Drummers.

Evenimentul este organizat de Primăria Orașului, Consiliul Local Mioveni și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu CS Mioveni, Biblioteca Orășenească și Biblioteca Franceză. Sponsorii evenimentului: Decathlon și Profi.

Farmecul copiilor, la Câmpulung

primaria campulung - Ziua Copilului în Argeș. Evenimente și idei de activități de 1 IUNIE

Casa de Cultură ”Tudor Mușatescu”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpulung, organizează în data de 1 iunie 2023, în intervalul orar 11.00 – 15.00, în Piața Primăriei Municipiului Câmpulung, evenimentul cultural – artistic ”FARMECUL COPIILOR”, ediția a III-a , cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

  • Ora 11.00 – Deschiderea programului – moment de divertisment susținut de Trupa ”Hai Hui”.
  • Ora 11.30 – Concurs de desene. În cadrul evenimentului va fi organizat concursul de desene ”Farmecul Copiilor”, având ca temă ”Familia prin ochi de copil”.  Vor participa 37 de elevi de la următoarele instituții de învățământ din Municipiul Câmpulung: Școala Gimnazială ”Nanu Muscel”, Școala Gimnazială ”Theodor Aman”, Școala Gimnazială ”Oprea Iorgulescu”, Casa de Tip Familial Câmpulung, Colegiul Național ”Dinicu Golescu” și Școala Gimnazială ”Sfântul Iacob”.
  • Ora 11.30 – Program artistic – Programul artistic va fi susținut de elevii Cercurilor de specialitate din cadrul Casei de Cultură ”Tudor Mușatescu”: muzică ușoară – ”Musicals by Gina Pavel”, muzică populară – grupul vocal ”Mugurașii de la Schitu”, dansuri populare – Ansamblurile ”Carpați Junior” și ”Hora”, Trupa de teatru de păpuși ”Miradoniz”. Vor mai participa Atelierul muzical ”Floare de stâncă” și Keo san do – club Taekwondo cu o reprezentație de arte marțiale.
  • Ora 14.00 – Festivitatea de premiere a concursului de desene. Se vor acorda șapte premii constând în cărți și rechizite. Pe parcursul desfășurării întregului eveniment, între orele 11.00 – 15.00, Trupa de animație ”Hai Hui” va oferi celor prezenți mai multe momente de divertisment (clovni, prințese și alte personaje îndrăgite de copii) și va distribui baloane colorate copiilor prezenți în Piața Primăriei Municipiului Câmpulung.
  • Ora 15:00 – Închiderea evenimentului

În perioada 31 mai – 04 iunie, Primăria Municipiului Câmpulung va amenaja în Centrul Municipiului (în fața Clubului ARO) un Parc de distracții pentru copii.

1 iunie – Curtea de Argeș

Primăria Municipiului Curtea de Argeș alături de Consiliul Local Curtea de Argeș, Centrul de Cultură și Arte ”George Topîrceanu” și Clubul Copiilor Curtea de Argeș, a anunțat programul activităților organizate la Curtea de Argeș de joi, 1 iunie 2023, pentru ”Ziua internațională a copilului”.
  •  09:00 – Desene pe asfalt – Activitatea se va desfășura pe platoul din fața sălii de sport a orașului. Înscrierile vor fi libere și vor participa copii preșcolari, copii ciclul primar și gimnazial.
  • 09:00 – Mini fotbal – competiție de fotbal între echipe. Competiția se va desfășura pe stadionul municipal, înscrierile sunt libere, iar de organizarea competiției se vor ocupa profesori de educație fizică din școlile municipiului.
  • 09:45 – Concurs de trotinete, triciclete, biciclete și role pentru preșcolari. Înscrierile sunt libere, iar de organizarea competiției se vor ocupa profesori de educație fizică din școlile municipiului – Activităţile se vor desfăşura pe Platoul de la Sala de Sport.
  • 10:00 – 1 Iunie- toată familia pe bicicletă – Parada bicicliștilor de toate vârstele pe Bulevardul Basarabilor.
  • 10:30 – Disney pop – Concert muzică din desenele animate ale lui Walt Disney susținut de Bandul Filarmonicii Pitești, alături de solistele Luana Toader și Ana Maria Baltag – Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”.
  • 11:30 – Spectacol artistic – susținut de Clubul Copiilor Curtea de Argeș, locul desfășurării: Centrul de Cultură și Arte ”George Topîrceanu”.

Ziua Copilului – Ștefănești

stefanesti 1 iunie - Ziua Copilului în Argeș. Evenimente și idei de activități de 1 IUNIE

Joi, 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Primăria Orașului Ștefănești, Consiliul Local Ștefănești și Centrul Cultural, organizează un spectacol cu personaje de poveste și desene animate, care se va desfășura în zona ”Blocuri”, la NOUL PARC ȘI LOC DE JOACĂ de la BL. 9 și BL. 14, între orele 17.00 – 20.00. Copiii vor avea parte de surprize dulci, respectiv: înghețată, vată pe băț și popcorn, își vor putea face fotografii alături de personajele preferate la cabina foto pregătită pentru ei, vor primi baloane, se vor bucura de prezența mascotelor și personajelor de poveste, de pictură pe față, modelaj baloane, balonașe de săpun, iluzionism și jocuri interactive. O întâlnire specială și foarte apreciată de copii va fi cea cu actorul Ionuț Oanță, care alături de trupa sa va susține o piesă de teatru și va anima petrecerea cu dansuri, cântece și voie bună.

Zilele orașului Costești se celebrează pe 1 iunie 2023. Astfel în parcul orașului, între orele 20:00 – 23:00, este programat un spectacol oferit de: NOSTALGY TARAF&BAND și FUEGO. La orele 23:00 FOC DE ARTIFICII.

Teatrul “Alexandru Davila” Pitești:

  • Ora 11:00, la Grădina de Vară Pitești se joacă piesa de teatru pentru copii “Scufița roșie– intrarea liberă
  • Ora 15:00, orașul Costești, Parcul Primăriei, se joacă piesa de teatru pentru copii “Ursul păcălit de vulpe”

Biblioteca Județeană Argeș:

bJA - Ziua Copilului în Argeș. Evenimente și idei de activități de 1 IUNIE

În perioada 29 mai – 01 iunie – FESTIVALUL DE CARTE PENTRU COPII ”JUNIORFEST”, EDIȚIA A III-a – Manifestare culturală, dedicată Zilei Internaționale a Copilului, menită să promoveze literatura pentru copii și lectura ca mijloc de relaționare. (Biblioteca Județeană Argeș Esplanada Bibliotecii; Zona Pietonală).

Astăzi – 31 mai:

  • Ora 11:00 – „Cu cheia la gât” – jocurile de altădată, activitate dedicată copiilor 8-10 ani, echipa secției pentru copii.
  • Ora 12:00 – „Povestea copacului Tilsˮ, autoare Maria Şandru (eveniment editorial), Editura Diana.
  • Ora 12:30 – „Minunata lume a Micului Prinț” – atelier de lectură și jocuri, cu detectivul Licurici, amfitrioană actrița Dumitriana Creţu, de la Editura Paralela 45 – dedicate copiilor de la 7+.
  • Ora 16:30 –  „Smart Education” – Ne pregătim pentru meseriile viitorului. Atelier interactiv cu drone educaționale/programare (activitate dedicată copiilor de 7-12 ani), Editura Diana.

JOI – 1 iunie:

  • Ora 12:00 – ”Disney Junior” cântece, dansuri, jocuri, baloane și multă distracție cu îndrăgitele personaje Disney.
  • Ora13:30 – ”Întâlnire cu Pernuța Speriată” – lectură publică, desene și activități creative cu autoarea Diana Tivu.

Muzeul Județean Argeș

Muzeul Judetean Arges - Ziua Copilului în Argeș. Evenimente și idei de activități de 1 IUNIE

Muzeul Județean Argeș organizează, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, expoziția de pictură ”1 Iunie”. Pe simezele galeriei vor fi expuse zeci de lucrări semnate de copii. Protagoniștii acestei explozii de culoare și lumină sunt elevii Cercului de pictură din cadrul Parohiei Tâncăbești – Ilfov și cei de la Mark Twain International School, sub îndrumarea profesorilor Valeria Tofan , respectiv Decebal Nistor. Vernisajul expoziției va avea loc, miercuri, 31 mai, ora 11.00. Expoziția va putea fi vizitată zilnic, între orele 9.00 – 19.00, în perioada 31 mai-14 iunie, la Muzeul Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor.

Muzeul Golești

Muzeul golesti1 - Ziua Copilului în Argeș. Evenimente și idei de activități de 1 IUNIE

De la ora 9.00 la ora 18.00 la Muzeul Golești sunt pregătite o serie de activități distractive pentru copii:

  • Atelier de creație (Scriere caligrafică; Culorile iei. Desene pe carton; Facepaiting);
  • Expoziții deschise special pentru copii (Amintiri din copilărie… păpuși tradiționale; Jucării de ieri și de azi; Miniaturi cu căsuțe tradiționale, dioramă cu trenulețe);
  • Expoziții de meșteșuguri populare, cu vânzare (obiecte din lemn; ceramică decorativă; costume populare; obiecte artizanale; turtă dulce și gustoase);
  • Tiroliană pentru copii; Plimbări cu poneii; Plimbări cu caii; Copacul dorințelor; Animatori și reprezentație STARFIX; Să învățăm despre costumul popular; Mirodenii de peste mări și țări. Aromele condimentelor.

Muzeul Comunismului pentru Copii

Muzeul Comunismului pentru Copii - Ziua Copilului în Argeș. Evenimente și idei de activități de 1 IUNIE

Pe 1 iunie Muzeul Comunismului pentru Copii sărbătorește ziua jocului și a curiozităților. De Ziua Copiilor organizează ateliere de istoria comunismului la Muzeul Comunismului pentru Copii și adolescenți de toate vârstele. Echipa organizatorului îi va însoți pe cei mai tineri vizitatori într-o aventură de o oră în care află despre cum a ajuns România să fie un stat comunist, parcurg povești ale copiilor care au crescut în comunism, se joacă și dezbat. Atelierele se vor desfășura joi, 1 iunie, la Muzeul Comunismului pentru Copii (Str. Negru Vodă nr. 30, Pitești) la orele 12:00, 14:00 și 16:00, iar intrarea este gratuită. Vizitatorii vor participa la ateliere pe categorii diferite de vârste, ce vor fi stabilite la sosirea în muzeu, pentru a face această experiență mai interesantă pentru copii și adolescenți.

Sursă foto: Facebook instituțiile menționate.

Citiși, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cum ni l-au confiscat italienii pe Vlad Ţepeş şi i-au stabilit mormântul la Napoli

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: